Nyborg-Svendborg-Ærø-samarbejde: Ny aftale booster sydfynske maritime uddannelser

Ny samarbejdsaftale mellem de maritime skoler på Sydfyn skal sikre bedre uddannelser til gavn for hele erhvervet. Foto: Kim Rune

Nyborg-Svendborg-Ærø-samarbejde: Ny aftale booster sydfynske maritime uddannelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Går man og pusler med drømmen om en maritim uddannelse, skal kompasset instinktivt rettes mod Sydfyn, og det skal en ny samarbejdsaftale mellem de sydfynske maritime uddannelsesinstitutioner samt skoleskibet Georg Stage være med til at sikre.

Svendborg/Nyborg/Ærø: En ny samarbejdsaftale mellem de sydfynske maritime uddannelsesinstitutioner er kommet i hus, og aftalen er indgået mellem Simac, Svendborg Søfartsskole, Nyborg Søfartsskole, Marstal Navigationsskole samt Skoleskibet Georg Stage.

Ifølge direktør på Simac, Jesper Bernhardt, kan aftalen om at samarbejde endnu tættere end hidtil være med til at sikre nogle stordriftsfordele for skolerne.

- Ved at vi øger samarbejdet, kan vi udnytte vores ressourcer bedre. Der er simpelthen en synergieffekt ved, at vi på en række administrative områder har mulighed for at samarbejde, for eksempel når det kommer til IT eller løn, siger han og oplyser, at nu skal man til at undersøge mere konkret, hvor samarbejdet kan have en gavnlig effekt.

Samarbejdsaftalen handler dog om mere end stordriftsfordele. Målet er at højne uddannelseskvaliteten generelt til gavn for hele det maritime erhverv, og det skal blandt andet ske ved at udvikle nye uddannelser samt få en større palette af maritime uddannelser i det sydfynske.

Af samme grund har Svendborg Søfartsskole i forbindelse med samarbejdsaftalen søgt om at kunne udbyde uddannelsen som befaren skibsassistent.

Bredere palette

En ting er, at der på et tidspunkt gerne skulle komme nye uddannelser til. En anden er, at også kurser og efter- og videreuddannelse er et område, man ønsker at udvikle med den nye samarbejdsaftale.

Ifølge Jesper Bernhardt har man nemlig oplevet lavere søgning på efter- og videreuddannelse og kursusområdet som følge af, at det maritime erhverv generelt er presset, og det har betydet, at de enkelte skoler ikke har kunnet oprette hold, fordi der ikke var ansøgere nok.

- Men med et tværgående samarbejde om kursusvirksomhed og efter- og videreuddannelse kan vi samle ansøgerne og få tilstrækkeligt store hold til, at vi kan udbyde flere kurser og efter- og videreuddannelse, siger han.

Fælles platform

Mens de maritime uddannelser i det sydfynske rykker tættere sammen, er der på ingen måde tale om en fusion, understreger Jesper Bernhardt.

- Vi er suveræne selvstændige institutioner; sådan er aftalen skruet sammen, fastslår han.

Der er dog forandringer på vej.

- Vi skal arbejde på, at vi får lavet en fælles platform, hvor man kan henvende sig, så man eksempelvis kan se, hvilke kurser vi udbyder, eller man kan få udarbejdet en helhedsplan for sit uddannelsesforløb, så man kan starte det ene sted og fortsætte et andet sted, forklarer han.

Nyborg-Svendborg-Ærø-samarbejde: Ny aftale booster sydfynske maritime uddannelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce