Majbritt la Cour mener, man undervurderer, hvad et lille sted kan betyde for fødende

Thurø: 33-årige Majbritt la Cour fra Thurø, der for halvanden måned siden fødte på Svendborg Sygehus, er ikke i tvivl.

Roen og nærheden, som hun oplevede på det lille fødested hele vejen gennem både graviditet og fødsel, blev afgørende for, at hun fik en dejlig oplevelse ud af det at føde.

- Det er det, jeg er så rørt over. At de hele vejen igennem har fulgt mig og gjort så meget for, at det skulle blive en god oplevelse for mig at føde, siger hun på dagen, hvor Region Syddanmark har offentliggjort et sparekatalog med forslag om at samle alle fynske fødsler i Odense.

- Det er fatalt, siger hun.

Hendes første fødsel samme sted efterlod hende traumatiseret og angst for at føde igen.

- Men allerede ved det første besøg hos jordemoderen var hun fuldstændig opmærksom på mig og min situation og fik sendt mig til psykolog med det samme, siger Majbritt la Cour.

Mens hun langsomt blev klar til endnu en fødsel gennem psykologsamtaler, sørgede fødselslægen, jordemoderen og psykologen for sammen at udarbejde en fødeplan for Majbritt la Cour. Heri stod hele hendes forløb og situation beskrevet. Desuden stod der, hvordan hun skulle behandles under fødslen. Og da den dag oprandt, blev hun fulgt af den samme jordemoder og jordemoderstuderede hele fødslen igennem og fødte på halvanden time, lykkelig for hele forløbet.

- Det var en enorm lettelse, og jeg er fuld af beundring for, hvordan de håndterede min tidligere angst og hvor meget de nåede at gøre for mig. Det er derfor, jeg fik den fødsel, jeg fik.

- Jeg synes, man undervurderer, hvad det nære kan give. Det var det, der gjorde hele forskellen for mig.

  • Bødiker_Julie_Ruby_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' redaktion i Svendborg og skriver om meget forskelligt, men har brugt særligt mange arbejdsdage på at dække sygehusstof, Svendborgbanen og by- og havneudvikling. Mine rødder er jyske, men mit hjerte er tabt til Sydfyn.

Mere om emnet

Se alle
3
Demonstration foran sygehuset i Nyborg på fredag

Demonstration foran sygehuset i Nyborg på fredag

1
Fødeafdeling i fare: - Regionsrådspolitiker vil have ærøboerne på banen

Fødeafdeling i fare: - Regionsrådspolitiker vil have ærøboerne på banen

Regions-undersøgelse: Patienterne kører gerne længere