Det var ulovligt, da Jens Munk (DF)lækkede oplysninger fra energiselskabet Nature Energy, har advokatfirmaet Henning Moritzen vurderet. På tirsdag skal sagen for gruppeformændene i byrådet.

Svendborg: Skal byrådsmedlem Jens Munk (DF) vige pladsen i energiselskabet Nature Energys bestyrelse? Spørgsmålet skal tirsdag diskuteres på et gruppeformandsmøde forud for økonomiudvalgsmøde.

Det sker efter, at advokatfirmaet Henning Moritsen har været inde i sagen og vurderet, at det var ulovligt, da Jens Munk i sin egenskab af bestyrelsesmedlem i Nature Energy videregav fortrolige oplysninger om selskabet til byrådsmedlemmer.

- Jeg vil sige, at jeg har god samvittighed over det, jeg har gjort, om jeg får medhold eller ej.

Jens Munk (DF)

- Nu holder vi et gruppeformandsmøde, hvor der er lejlighed til at spørge ind til det juridiske, og Jens Munk kan give sin version af sagen, fortæller Lars Erik Hornemann (V), der har indkaldt til mødet.

- Nature Energy har anmodet os om at udpege et andet medlem til bestyrelsen, og derfor synes jeg også, det giver god mening, at gruppeformændene får lejlighed til at sætte sig grundigt ind i sagen, siger Hornemann og forklarer, at sagen skal tages op i byrådet, medmindre der viser sig en løsning i på gruppeformandsmødet.

- Vi vil drøfte, hvordan vi håndterer det. Det kan jo være, at Jens Munk når til den konklusion, at det mest fornuftige er, at han trækker sig. Omvendt kan det også være, at vi når frem til, at han skal have en chance. Jeg ved det ikke, lyder det fra Hornemann.

Tre vurderinger

Da Nature Energys advokatfirma Horten vurderede, at Jens Munks handlinger er ulovlige, gik Jens Munk til sin egen advokat, Jens Bertel Rasmussen.

Modsat Horten vurderede Jens Bertel Rasmussen, at Jens Munk ikke havde gjort noget ulovligt, og det fik Svendborg Kommune til at bestille en tredje vurdering fra advokatfirmaet Hennin Moritzen, der i sin vurdering lægger sig op ad Nature Energys advokater og fastslår, at Jens Munk ulovligt lækkede fortrolige oplysninger.

Det er baggrunden for gruppeformandsmødet tirsdag, og hvis man på mødet bliver enige om, at Jens Munk må forlade posten i Nature Energys bestyrelse, og hovedpersonen selv nægter, skal sagen behandles på næste byrådsmøde.

God samvittighed

Hovedpersonen selv undrer sig over, at de to advokatfirmaer - hans eget og Henning Moritzen - tilsyneladende er uenige.

- Jeg ser frem til at fremlægge sagen på tirsdag, og så må vi se, hvad der sker derfra, siger han og fastslår, at han ikke fortryder.

- Jeg vil sige, at jeg har god samvittighed over det, jeg har gjort, om jeg får medhold eller ej.

- Men du risikerer at ryge ud af selskabets bestyrelse. Hvad synes du om det?

- Det er et arbejde, jeg har brændt for, så det er jeg da træt af. Men jeg har det godt med, at jeg er stået frem og har gjort opmærksom på de her ting, lyder det fra Jens Munk, der er utilfreds med beslutningsprocesserne i Nature Energy-bestyrelsen i forbindelse med, at selskabet er ved at blive solgt.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Munk-lækage: Bestyrelsesformand forventer, sag skal lukkes

Munk-lækage: Bestyrelsesformand forventer, sag skal lukkes

1
Hård kritik af Hornemann: Byrådet står uden ledelse

Hård kritik af Hornemann: Byrådet står uden ledelse

Fyns Amts Avis mener: Borgmesterens gas

Fyns Amts Avis mener: Borgmesterens gas