Ny udstykning: 25-30 nye grunde til enfamilieshuse på Sydfyn

Det er markerne her til venstre i billedet, som nu skal udstykkes til byggegrunde til enfamilieshuse i op til to etager. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Ny udstykning: 25-30 nye grunde til enfamilieshuse på Sydfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne i Teknik-og Erhvervsudvalget har sat gang i lokalplanlægningen for et stykke jord ved Egenappevej, som skal udstykkes til enfamilieshus.

Svendborg: Byggegrunde i Svendborg by ligger ikke ligefrem om hvert gadehjørne.

Men går man med drømmen om at bygge bynært, er der måske grund til at holde et vågent øje med Egenappevej på den østlige kant af byen.

Et jordstykke, der ligger ved Egenappevej og i umiddelbar forlængelse af nybyggerkvarteret ved Stevneskoven, bliver inden længe udstykket til byggegrunde.

Det har politikerne i Teknik- og Erhvervsudvalget sagt ja til, da de forleden blev enige om at sætte forvaltningen i gang med at formulere et forslag til en lokalplan for det 3,8 hektar store jordstykke, som i kommuneplanen er udlagt til boliger. Så meget diskussion blev det ikke til, beretter formand Flemming Madsen (S).

- Det er da en god idé, for hele området derude er bebygget, så hvis der overhovedet skal være byggegrunde ude i den del af byen, er det jo det, der skal til. I alt det andet derude er der ikke en ledig grund tilbage. Det er væk. Så det er oplagt. Det ligger helt naturligt i planen for byudvikling, siger han.

Grunde til enfamilieshuse

Meget betænkning krævede det da heller ikke, da Morten Caspersen, indehaver af VVS-Bilen A/S, fik mulighed for at købe et stykke af jorden. En weekend helt nøjagtigt. Og nu ejer han halvdelen af de i alt 3,8 hektar jord, der indtil nu har været dyrket.

Den anden halvdel ejer John Andersen, og sammen har de to stiftet Camo Project med det formål at udstykke jorden på Egenappevej. For interessen for at bygge er stor, mærker Morten Caspersen.

- Ellers var jeg ikke gået ind i det. Jeg har selv været selvstændig VVS-installatør i 27 år, og der er gang i byggeriet. Folk kan låne penge, og de vil hellere låne til at bygge nye huse end købe en gammel rønne at sætte i stand. Der er heller ikke mange udstykninger i Svendborg udover Tankefuld, så det ligger lige til højrebenet, siger han.

Der bliver 25-30 grunde til enfamilieshuse i op til to etager på mellem 800 og 1200 kvadratmeter ud af jorden, som Morten Caspersen håber at være nået langt med byggemodningen af hen mod slutningen af 2019. Tidsplanen afhænger af tempoet i planprocessen hos kommunen.

Allerede inden byggemodningen er færdig, vil grundene komme til salg hos Danbolig i Svendborg. Det sker i løbet af 2019. Hvad kvadratmeterprisen bliver, ligger endnu ikke fast. Men indehaver af Danbolig i Svendborg Claus Dreyer er ikke i tvivl om, at grundene vil være efterspurgte.

- Svendborg er jo underernæret, hvad byggegrunde angår. Hvis man ser bort fra Tankefuld, mangler der grunde. Vi får mange henvendelser fra folk, der gerne vil bygge, men de har svært ved at finde en grund, hvor de kan bygge det hus, de gerne vil, siger han og betragter jorden udstykningen ved Egenappevej som attraktiv.

- Det ligger bynært, der er kort afstand til centrum og det ligger tæt på skole, børnehaver, indkøbsmuligheder og noget af det mest fantastiske natur, Svendborg kan tilbyde. Og så ligger det lige op af et kvarter, som er én stor børnefamilie. Det har hele pakken, de grunde, siger han.

Ny udstykning: 25-30 nye grunde til enfamilieshuse på Sydfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce