To butikker på toppen af Møllergade lukker, men nye lejere er allerede klar til at flytte ind, og det er ikke almindeligt i det område.

Svendborg: Den nye havnetrappe mellem Møllergade og trafikterminalen har betydet, at det ikke længere er svært at leje butikslokaler ud i det, der tidligere blev kaldt "den døde ende" af Møllergade.

Ejendomsselskabet Boda Ejendomme har netop fået to opsigelser fra lejerne i selskabets to butiksejendomme i Møllergade 25 og 27, og det har ikke været noget problem at finde nye lejere til de to butikker.

Den trappe gør en virkelig stor forskel.

Mette Pedersen, administrator i Boda Ejendomme.

Det er usædvanligt, fortæller Mette Pedersen, der er administrator i Boda Ejendomme.

- Tidligere stod butikkerne tomme, og vi skulle ud og gøre en meget stor indsats, men nu kommer lejerne selv til os, og jeg er sikker på, at det er trappen, der er årsag til, at folk kan se nogle større muligheder. Den trappe gør en virkelig stor forskel, siger Mette Pedersen.

Meget mere liv

Butikken Miss Mundter flyttede for et par uger siden fra Møllergade 27 til gågaden i Faaborg, og i lokalet i Svendborg åbner i stedet en frisør. På torsdag holder naboen, interiør-, kunst- og designbutikken Kontrast, åbent for sidste gang i Møllergade 25, og det ærgrer indehaverne, smykkedesigner Ditte Gren.

Hun drev Kontrast sammen med illustrator Nadia Staldgaard, men hun brød ud af samarbejdet i april, da hun fik nye opgaver, og Ditte Gren har nu opgivet at køre forretningen videre alene.

- Jeg driver et smykkefirma ved siden af og må sande, at jeg ikke kan nå begge dele, men det ærgrer mig, at jeg må lukke, for der er sket rigtig meget godt i Møllergade, siger Ditte Gren.

- Her er kommet nye madsteder, og man kan tydeligt mærke, at her er kommet meget mere liv efter åbningen af trappen, og derfor har det været svært at tage beslutningen om at lukke, siger hun.

Lejer kom selv

Ditte Gren har selv serveret en ny lejer for ejendomsselskabet. Den nye lejer - der driver en butik i Svendborg i dag, men indtil videre holdes hemmelig - kom selv ind i Kontrast og viste interesse for lokalet. Den nye frisør i nummer 27 er fundet med hjælp fra ejendomsmæglerfirmaet Nybolig.

- Det har ikke været nødvendigt at lave den store annoncering, og det er usædvanligt i det område, siger Mette Pedersen.

Ditte Gren fortsætter sit smykkefirma, Fragment by Ditte Gren, fra Lille Snøde på Langeland, mens Nadia Staldgaard har arbejds- og udstillingslokale i Kunstværket i Vestergade 26.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.