Forretningsmanden Henrik Grønning Madsen og golftræneren Fredrik Johnsson er for tiden ved at indrette et træningscenter midt i Svendborg. Her kan golfspillere træne, mens de venter på foråret.

Svendborg: Om ikke så længe får Svendborg et træningscenter af den nicheprægede slags.

Det er nemlig af typen, hvor golfspillere kan svinge køllen og dermed holde færdighederne ved lige, mens de venter på vårens ankomst.

Bag initiativet står golftræner Fredrik Johnsson og forretningsmanden Henrik Grønning Madsen, der ikke bare ejer ENC Natursten og er medejer af Volkswagen Svendborg, men også har en del ejendomme - herunder Skt. Jørgens Vej 26, hvor der nu skal være golftræningscenter.

 

 

Det er et sammenfald af flere ting, der har ført til initiativet, fortæller Henrik Grønning Madsen.

Den ene er, at han og Fredrik Johnsson har kendt hinanden i en årrække og nu og da har talt om at lave et træningscenter et sted.

Den anden skal findes i Odense, hvor golfspillere har kunnet spille i et såkaldt simulatorgolfcenter ved navn Simgolf Fyn.

- Men Simgolf er lukket, og derfor fik vi mulighed for at købe deres net, udslagsmåtter og puttinggreens, siger han.

Da Fredrik Johnsson ved årsskiftet gør comeback som klubtræner i Svendborg Golfklub efter otte års fravær og ydermere vurderer, at Skt. Jørgens Vej-lokalerne, der tidligere har huset først et autolakererværksted og siden en tæppeforretning, er velegnede til formålet, besluttede de, at tiden var inde.

Filosofien er, at golfspillere med et ønske om at holde formen ved lige i vinterhalvåret mod betaling kan blive undervist af Fredrik Johnsson, ligesom de får udleveret et nøglekort og kan træne, når de har lyst.

Og Henrik Grønning Madsen bilder sig ikke ind, at han og Johnsson har opfundet en guldåre.

- Det er vist det, man kalder filantropi. Jeg tror ikke, der er forretning i det, men lokalet var ledigt, muligheden for at købe udstyret i Odense var til stede, og jeg kan godt lide Fredrik (Johnsson, red.) og hans idéer. Så hvis jeg bare kan få en smule ind i husleje, er jeg tilfreds, siger Henrik Grønning Madsen, der i øvrigt understreger, at han selv blot lægger lokaler til, mens Fredrik Johnsson står for resten.

 

Rustafbankning før rejsen

Heller ikke Fredrik Johnsen regner med, at han har fået en pengemaskine på hånden. Der findes ikke et indendørsgolfanlæg, der laver penge, konstaterer han, men han er alligevel godt tilfreds.

- Det giver mulighed for, at de lidt ældre spillere kan holde sig i gang hen over vinteren, så de ikke skal bruge den første måned af sæsonen på at komme i form. Desuden kan de bruge centret til at få banket noget rust af, inden de tager på golfrejse i foråret, så de ikke spiller dårligt de første to dage, siger træneren, der har bebudet, at han vil forsøge at få Svendborg Golfklubs juniorafdeling til at blomstre.

- Jeg håber, at centret kan blive startskud, og at vi kan hygge os og spille lidt golf her hen over vinteren, siger Fredrik Johnsson.

Og endelig hører det med, at han er træner på Skolerne i Oure, og at han kan bruge centret i undervisningen, inden skolerne lukker golflinjen om et år.

Det forventes, at centret er klar til åbning midt i november.

 

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.