Ny struktur på Gudmeskoler: Forældre vil have bæredygtig løsning

Den nye skolebestyrelsen på Stokkebækskolen ser frem til, at usikkerheden bliver fjernet, og der findes en varig og fremtidssikret løsning for skolen med tre matrikler - Gudme, Hesselager og her Gudbjerg. Foto: Katrine Becher Damkjær

Ny struktur på Gudmeskoler: Forældre vil have bæredygtig løsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nydannet skolebestyrelse på Stokkebækskolen har forståelse for, at garantimodellen forsvinde. Forældre ser frem til at politisk usikkerhed bliver ryddet af vejen.

Gudme: Forældrene i skolebestyrelsen på Stokkebækskolen går efter en bæredygtig og langtidsholdbar løsning, der kan sikre skolens fremtid.

Det ligger fast efter det første møde i den nydannede skolebestyrelse, hvor de dugfriske planer om at fjerne skolens økonomiske særordning blev vendt og drejet for første gang.

Den nyvalgte formand for skolebestyrelsen, Sarah Bruhn, fortæller, at der på mødet var en god og åben debat om oplægget og en forståelse for, at det er slut med at have en økonomisk særordning - den såkaldte garantimodel.

Sarah Bruhn fortæller, at garantiordningen gennem længere tid har skabt usikkerhed på skolen.

- Den har ligesom ligget og ulmet. Spørgsmålet om garantiordningen var oppe at vende flere gange ved valget, hvor der blev skabt usikkerhed om ordningen, og det har betydet, at vi ikke har vidst, hvor vi stod henne, siger hun.

- Nu er det besluttet, at ordningen skal fjernes, og derfor går vi nu efter en god og langsigtet beslutning, som kan være bæredygtig, siger Sarah Bruhn.

Rigtige tal
I en grafik i Fyns Amts Avis mandag, kom vi fejlagtigt til at blande reelle tal og prognoser sammen i en opgørelse over det nuværende elevtal på Stokkebækskolens tre afdelinger. Ved starten på dette skoleår er der dette antal elever:Gudbjerg: 104 elever

Gudme: 237 elever

Hesselager: 118 elever

Fyns Amts Avis beklager fejlen.

Fra 27 til 21 klasser

Stokkebækskolens godt 450 elever er i dag delt på tre matrikler i Gudbjerg, Gudme og Hesselager, men reelt har skolen kun børn til to spor.

Derfor har skolen fået et særtilskud på 4,7 millioner kroner om året, og det er de penge, den nu står til at miste.

Embedsmændene i kommunens skoleafdeling har i et oplæg præsenteret tre modeller for en fremtidig struktur på Stokkebækskolen, og i alle tre modeller er antallet af klasser skåret ned fra 27 til 21. Sarah Bruhn fortæller, at skolebestyrelsen har gennemgået de tre modeller, men at den ikke har sat hverken plusser eller minusser ud for nogen af dem.

- Vi fik oplægget torsdag eftermiddag og holdt møde mandag aften, så vi har slet ikke lagt os fast på noget eller haft mulighed for at gå i dybden med de enkelte forslag. Vi har brug for at dykke længere ned i modellerne, siger Sarah Bruhn.

Skolebestyrelsen har også mulighed for at præsentere alternativer til forvaltningens modeller, men om det kommer til at ske, er også for tidligt at sige noget om.

Sarah Bruhn tør heller ikke sige, om skolebestyrelsen vil fastholde en struktur med en skole, der er spredt over tre matrikler.

- Vi har ikke grundlag for at være så konkrete på nuværende tidspunkt, men vi er enige om, at vi ikke vil have en lappeløsning, men en langtidssikret løsning. Det kræver arbejdsro i den proces, der nu går i gang, siger Sarah Bruhn, der har siddet i skolebestyrelsen i to år, men altså er ny for enden af bordet.

Stokkebækskolen i Gudbjerg/Gudme/Hesselager samler nogle klasser, så de går fra 27 til 21 klasser. 
Her på matriklen i Gudme. Foto: Katrine Becher Damkjær
Stokkebækskolen må snart vinke farvel til et ekstraordinært driftstilskud på 4,7 millioner. Forvaltningen har fremlagt tre løsningsmodeller, der alle vil reducere antallet af klasser på skolen fra 27 til 21. Foto: Katrine Becher Damkjær
Modellen
Svendborg Kommune vil reducere antallet af klasser på Stokkebækskolen fra 27 til 21 for at kunne spare 4,7 millioner kroner.Forvaltningen har fremlagt tre modeller for en nye struktur. En af modellerne indebærer, at alle elever fra 0.-3. klasse skal samles på skolerne i Gudbjerg (91 elever) og Hesselager (91 elever), mens elever fra 4.-9. klasse skal samles i Gudme (278 lever).

Der er også to andre modeller i spil, og skolebestyrelsen, som i sidste ende skal træffe afgørelsen, kan også fremsætte nye forslag og modeller.

Det er planen, at ændringerne skal træde i kraft fra starten af næste skoleår, altså i august 2019.

Skoler skal have samme vilkår

Politikerne i Børn- og Ungeudvalget skal på et møde onsdag tage stilling til, om de skal sætte gang i den proces, der vil afskaffe garantiordningen på Stokkebækskolen.

Det tegner der sig et politisk flertal for.

Formand for udvalget, Henrik Nielsen (K), fastslog i Fyns Amts Avis forleden, at han ønsker at afskaffe særordningen, og borgmester Bo Hansen og Socialdemokratiet ønsker også, at alle folkeskoler i kommunen skal have de samme vilkår.

Det er Bo Hansen, der er gået til kommunens skoleafdeling og har bestilt løsninger til en ny struktur på Stokkebækskolen uden garantimodellen. Han har samtidig bedt embedsmændene præsentere løsninger, hvor en struktur med de nuværende tre matrikler er bevaret.

Ny struktur på Gudmeskoler: Forældre vil have bæredygtig løsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce