Ny restaurant i Svendborg: Snart er kokken fra Vester Skerninge Kro i gang igen

Efter otte år som køkkenchef forlod Lars Thude Vester Skerninge Kro for godt et halvt år siden. Nu åbner han restaurant i Svendborg. Foto:

Ny restaurant i Svendborg: Snart er kokken fra Vester Skerninge Kro i gang igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tidligere Vester Skerninge Kro-kok Lars Thude åbner i nær fremtid en fransk-inspireret restaurant i Frederiksgade i Svendborg.

Svendborg: Et sted, hvor det modne publikum kan komme og få en godbid og et glas vin uden at have hele opsparingen med.

Det er sådan, Lars Thude beskriver den restaurant, han sammen med sin kæreste, Pernille Brøndum, er på vej til at åbne i Frederiksgade i Svendborg.

- Det er ikke altid, man lige har lyst til at sidde i tre timer og spise en stor, forkromet middag. Jeg synes, der mangler et sted, hvor man kan komme ind, hvis man lige har en halv time, og sænke paraderne over et godt glas vin og en god snack uden at blive flået, inden man for eksempel skal hjem til konen og have grøntsagslasagne. De steder findes i Odense og andre store byer, men ikke her, siger Lars Thude, der samtidig understreger, at restauranten også er leveringsdygtig i den helt store, femretters menu til dem, der er mere til det.

- Og maden ligger i den franske kategori, for det er her, jeg er skolet, siger Lars Thude.

På udkig

For godt et halvt år siden forlod Lars Thude jobbet som køkkenchef på Vester Skerninge Kro, og siden har han gået til hånde hist og her i det svendborgensiske restaurationsliv, mens han har været på udkig efter et sted at starte noget nyt.

- Jeg har fået flere tilbud, men ikke noget, jeg lige har følt var det rigtige, fortæller han.

Men så fik han tilbudt Frederiksgade-lokalerne, som senest har huset fiskerestauranten Molen.

- Jeg har altid syntes, at lokalerne var fantastiske, så jeg var slet ikke i tvivl. De passer perfekt til det koncept, jeg gerne vil lave, siger Lars Thude.

Det ligger fast, at restauranten vil få navnet Thudes Restaurant & Vinbar, mens det er en smule mere usikkert, hvornår den slår dørene op.

- Lokalerne får den store tur med nye toiletter, og lige nu går vi og maler renoverer. Jeg tror, vi er klar til at åbne i slutningen af februar eller starten af marts, siger han.

Lars Thude har tidligere drevet spisestedet Den Røde Cottage på Strandvejen ved Rungsted, og han har desuden været køkkenchef på Restaurant Mikkelborg, ligeledes i Rungsted.

Men så rykkede han til Fyn og Vester Skerninge Kro, hvor det altså blev til otte år bag gryderne og panderne, og heller ikke Pernille Brøndum er en novice i det sydfynske restaurationsliv.

Hun har nemlig været tjener på både Vester Skerninge Kro, ligesom hun har omkring 15 års tjenererfaring fra Hotel Svendborg.

Ny restaurant i Svendborg: Snart er kokken fra Vester Skerninge Kro i gang igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce