Ny indsats mod unges misbrug


Ny indsats mod unges misbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To politiske udvalg går ind i ny kamp for at afruse Svendborgs ungdom

nSVENDBORG: Den svendborgensiske ungdom ligger fortsat langt fremme i feltet, når det gælder forbruget af euforiserende stoffer.

Det vil politikerne gøre noget ved - igen.

Tidligere på året blev der sat punktum for det tværkommunale projekt Narko ud af byen, hvor i alt 14 kommuner fra 2004 til 2007 fik en pose penge fra Socialministeriet til at bekæmpe narkomisbruget i de respektive kommuners ungdomsmiljøer.

Nu vil Svendborg Kommunes politikere følge op på Narko ud af byen med et nyt projekt, der bygger på et samarbejde på tværs af politiske udvalg. Sundheds- og Forebyggelsesudvalget og Børn- og Ungeudvalget samler kræfterne for drive rusmidlerne ud af ungdomsmiljøerne, og det skal blandt andet ske ved, at det første af udvalgene åbner for pengekassen, mens det andet udvalg sørger for at få budskabet ud til de unge i aldersgruppen 12-20 år.

Ny medarbejder

På udvalgenes seneste møder blev det godkendt, at der skal arbejdes videre med projektet, og at der skal frigives 421.952 kroner fra Sundheds- og Forebyggelsesudvalgets budget. De penge skal bruges til en halvtids-medarbejder, der skal hyres til projektet allerede fra november og frem til maj 2009.

Dermed er der også lagt op til, at den nye strategi til at nedbringe de unges forbrug af rusmidler skal klarlægges indenfor ganske kort tid.

- Det er klart, at det lægger et pres på os politisk og på embedsmændene, men de seneste undersøgelser viser, at der også er et behov for en indsats på området, siger formanden for Sundheds- og forebyggelsesudvalget Ulrik Sand Larsen (V), der understreger, at det nye projekt skal ses som en form for videreførsel af nogle af erfaringerne fra Narko ud af byen.

Bredere fundament

- Vi skal bruge nogle af de erfaringer, der er blevet samlet i de 14 kommuner. Den nye strategi skal bare være bredere funderet. Vi arbejder på tværs af forvaltningsområder. Det skal gøre processen stærkere, og samtidig skal vi også nedsætte en styringsgruppe med en bredere vifte af samarbejdspartnere, fortæller Ulrik Sand Larsen, der henviser til, at der udover politikere også vil være repræsentanter fra blandt andre Natteravnene, en af kommunens SSP-konsulenter og beværterforeningen.

- Fundamentet bliver bredere på den måde. Vi få bredere fokus og flere handlemuligheder, fastslår Ulrik Sand Larsen.

Han peger på, at en hjørnesten i den den nye strategi bliver det opsøgende arbejde.

- SSP-indsatsen skal intensiveres. Vi skal ud til de unge. Der skal ikke lave en stor forkromet skrivebordsplan, som ikke virker. Medarbejderen, der skal lede projektet, skal være en praktiker, der kommer ud til de unge. Og så kunne det være, at vi skulle have gang i nogle ung-til-unginitiativer; altså vi skal have nogle unge, der har kendskab til misbrug og det, det fører med sig, ud på skolerne. Det findes der gode erfaringer med blandt andet indenfor seksualoplysningsområdet, slutter Ulrik Sand Larsen.

Ny indsats mod unges misbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce