Ny café åbner for at skabe netværk mellem veteraner og pårørende

Ny veterancafé åbner i midten af marts. Den er tiltænkt veteraner fra forskellige faggrupper fra nødhjælpsarbejdere, sundhedspersonale, politi til militært personel med videre, men også pårørende er velkommen, da cafens formål blandt andet er at skabe netværk mellem grupperne. Arkivfoto: Scanpix/Bax Lindhardt

Ny café åbner for at skabe netværk mellem veteraner og pårørende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ny café åbner, hvor veteraner fra forskellige faggrupper og deres pårørende har mulighed for at mødes og skabe netværk.

Svendborg: Frivillighuset lægger lokaler til ny café i Svendborg, der henvender sig til veteraner, der har været udsendt og til deres pårørende. Caféen er tiltænkt veteraner indenfor forskellige faggrupper fra nødhjælpsarbejdere, sundhedspersonale, politi til militært personel med videre.

- Vi vil ikke gøre nogen forskel på, om du er udsendt med det ene eller andet slags tøj på. Du har ydet en indsats, og du har haft de samme afsavn, selvom du har det ene eller andet på, siger Ole Ungermann Hanson, som har været med til at starte caféen og til daglig er buschauffør og tidligere udsendt soldat.

Café som frirum

I Svendborg Kommune er der næsten 300 veteraner. Ole Ungermann Hanson forklarer, at en af grundene til at lave caféen er, at der er rigtig mange veteraner, der går rundt i byen, men mange af dem savner et sted og mødes og snakke om almindelige ting. Og mødes det kan veteranerne og de pårørende snart, for i midten af marts åbner caféen, som er tænkt som et sted til at skabe netværk og frirum, hvor man som veteran og pårørende kan få glæde af hinanden.

- Det er et sted, hvor der ikke bliver sat spørgsmålstegn ved det, de har været ude at foretage sig, men de kan komme og få en snak med ligesindede, og det er en fordel, for der er en anderledes form for indbyrdes forståelse, siger Ole Ungermann Hanson.

Frivillighed i centrum

Veterancaféen er lavet af en gruppe frivillige på seks mennesker, som er veteraner og selv har været udsendt til blandt andet Balkan, Irak og Afghanistan. Caféen skal drives af frivillige, og der er allerede planer for caféen fremadrettet. Ole Ungermann Hanson fortæller, at der måske i fremtiden vil være foredrag og andre aktiviteter for veteranerne, men dem der kommer i caféen, skal være med til at sætte dagsordenen, forklarer han.

- Det er hensigten, at når vi har startet op, at vi kan få nogle input, fra dem der kommer i caféen, hvad der kan laves og gøres. Det kan være, der er nogen, der sidder med de gyldne idéer, siger Ole Ungermann Hanson.

Caféen åbner første gang d. 15. marts klokken 16-19 i Frivillighuset, "Kontakt mellem Mennesker" i Havnegade 3, Svendborg. Caféen vil være åben torsdage i ulige uger. Til caféen er tilknyttet en Facebook-gruppe, som kan findes ved at søge efter "Veteran Café, Svendborg" på Facebook.

Ny café åbner for at skabe netværk mellem veteraner og pårørende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce