Ny Ørkildskolen-leder: Målet er at skabe verdens bedste skole

56-årige Palle Pors har store ambitioner for Ørkildskolen, som han skal være leder af fra årsskiftet. Privatfoto

Ny Ørkildskolen-leder: Målet er at skabe verdens bedste skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Palle Pors afløser ved årskiftet Ørkildskolens leder, Kaj Hørberg, der går på pension. Og 56-årige Pors har store ambitioner.

Svendborg: Ørkildskolen skal være verdens bedste skole, og ja, han ved det godt:

- Det er en høj barre, men det er ikke desto mindre det, jeg stræber efter. At få folk til at sige det, siger Palle Pors.

Ved årsskiftet afløser han skoleleder Kaj Hørberg, som går på pension, og da han ikke har et indgående kendskab til, hvordan skolen har fungeret hidtil, afviser han at svare på, hvordan lærere, elever og forældre vil mærke, at der er kommet en ny mand på broen.

Men sætte ord på, hvad han står for, vil han godt.

- Jeg lægger vægt på at være tæt på forældre og børn. Jeg ved godt, at der på en skole med 700 elever fordelt på to lokaliteter er mange af slagsen, men jeg plejer at være en, der er tæt på. Det primære foregår ikke på mit kontor, men i elevflokken, lærerflokken og blandt forældrene, siger 56-årige Palle Pors, der kommer fra en stilling som forstander på Korinth Efterskole og har lagt billet ind på Ørkildskolen-stillingen, fordi han godt vil have endnu større udfordringer.

En leder skal gå forrest

Og han er ret bevidst om, hvad hans rolle er.

- En leder skal gå forrest og rammesætte, og tør man ikke det, er man en dårlig leder, siger han og giver et eksempel.

- Min grundlæggende holdning er, at beder man en mand om at undervise i fysik, så skal rammerne, rum, udfoldelsesmuligheder, redskaber og så videre være til stede. Og det er lederens opgave at sørge for det, siger Palle Pors, som ikke er overbevist om, at det er sådan alle steder.

- Jeg synes, jeg somme tider hører, at lærer påtager sig de frustrationer, og det skal de ikke. Lærerne skal ikke bakse med rammerne - det må vi gøre i ledergruppen, siger han.

Filosofien er så, at er rammerne først på plads, kan lærere og elever også fungere optimalt.

Og så vil effekten også komme.

- Så vil man hver dag høre et pip fra for eksempel Søren i 1. klasse eller en forælder, der skriver i en mail, at det er verdens bedste skole. Det er det, jeg går efter, siger Palle Pors, der bor i Odense og har mere end 20 års ledererfaring, blandt andet fra en chefstilling på SOSU Fyn-Sjælland og som skoleleder på Ferritslev Friskole.

Sideløbende med sit job er han i øvrigt sportschef i håndboldklubben Otterup HK, og så er han gift og har tre børn.

Ny Ørkildskolen-leder: Målet er at skabe verdens bedste skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce