Det danske center for information om kvinde- og kønsforskning, Kvinfo, har valgt Henriette Laursen som ny direktør. Hun har tidligere været direktør i AIDS-Fondet og generalsekretær for Dansk Ungdoms Fællesråd.

Hun tiltræder i en situation, hvor Kulturministeren har bebudet, at Kvinfos bibliotek skal lægges sammen med Det Kgl. Bibliotek, hvilket har medført en intens debat om alle Kvinfos opgaver i de seneste uger.

Henriette Laursen er da også helt klar over, at det er et omstridt felt hun bevæger sig ind i.

"Det er skønt, at så mange har en holdning til ligestilling. Det er holdninger, som vi i Kvinfo gerne vil være med til at kvalificere. Jeg ser ligestilling som en bærende samfundsværdi og viden om køn og ligestilling som en afgørende forudsætning for at opnå målet om øget ligestilling i Danmark og i verden. Jeg glæder mig derfor til at gå i dialog med både støtter og kritikere af KVINFO," udtaler hun i en pressemeddelelse.

Henriette Laursen er opvokset i Stenstrup og blev student fra Midtfyns gymnasium i 1984. Hendes far ejede et teglværk i den sydfynske landsby, og hendes mor var sygeplejerske.

"Så jeg plejer at sige, at jeg er lavet af lige dele mursten og omsorg. Jeg tror jeg får brug for begge kvaliteter som direktør for KVINFO," udtaler hun.

Henriette Laursen er uddannet jurist, men har siden sin ansættelse i AIDS-Fondet i 1998 været engageret i organisationsverdenen, og har flere tillidsposter, blandt andet som medlem af bestyrelsen for Institut for Menneskerettigheder og af Dansk Flygtningehjælps forretningsudvalg. Ud over en solid ledelseserfaring har hun også en lederuddannelse og en coachuddannelse bag sig og er i gang med en Master of Public Governance på CBS.

Privat er Henriette Laursen gift med Klaus Faureholm Pedersen, som er sekretariatschef i Billedkunstnernes Forbund. Sammen har de tre voksne børn.

Henriette Laursen afløser Nina Groes, som fratrådte som direktør i november. I den mellemliggende tid har souschef Suzanne Moll fungeret som konstitueret direktør.

  • ROBERT WENGLER

    Af:

    Journalist på Fyns Amts Avis' navne, feature og debatredaktion. Jeg har arbejdet i Fynske Medier siden 2005 på blandt andet webredaktionen og lokalredaktionerne i Faaborg-Midtfyn og Svendborg. Jeg har sideløbende arbejdet som lydbogsindlæser for A/V Forlaget og har indlæst cirka 200 titler primært indenfor skønlitteratur. Privat bor jeg i Ryslinge sammen med min mand og vores tre børn.