Ny GOG-sponsor tilbyder at gå: - Vi vil ikke svines til

Det Faglige Hus er kommet på ryggen af GOG-spillerne - og det kom bag på HK Midt. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Ny GOG-sponsor tilbyder at gå: - Vi vil ikke svines til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det Faglige Hus tilbyder at løse GOG's problemer med uenige sponsorer. Fagforeningen vil stoppe sit sponsorat, hvis håndboldklubben ønsker det.

Håndboldklubben GOG's problemer med utilfredse sponsorer ser ud til at blive løst. I hvert fald tilbyder en af sponsorerne, Det Faglige Hus, at annullere aftalen med det sydfynske elitehåndboldhold. Det skriver Det Faglige Hus i en pressemeddelelse søndag.

GOG har for kort tid siden fået fagforeningen som VIP-sponsor, men det har skabt vrede hos HK Midt, der har været fast sponsor i mange år, og 3F Sydfyn, der lejlighedsvis er sponsor. De to fagforeninger er stærke modstandere af Det Faglige Hus og vil ikke sættes i forbindelse med den. Derfor vil de stoppe som sponsorer.

GOG-direktør Kasper Jørgensen har beklaget problemet og forklaret, at han ikke vidste, at der var den slags stemninger mellem parterne.

Nu får vi badwill i stedet for goodwill

Søndag tilbyder Det Faglige Hus' landsformand, Johnny Nim, at løse problemet.

- Vi har ingen problemer med at være sponsor i samme klub som HK. Men denne situation kan ingen af os være tjent med, og hvis GOG beder os om at annullere aftalen, finder vi en løsning. Hvis man hellere vil af med HK, så finder vi også ud af det.

- Uanset hvad vil vi ikke svines til i medierne på grund af et sponsorat, siger formanden, der undrer sig over, at GOG ikke på forhånd havde sørget for, at der ikke var nogen problemer.

- Da vi trådte til som sponsor, var det efter et utal af henvendelser fra klubbens side. Vi var glade for sponsoratet, fordi vi så en mulighed for at få goodwill, men nu får både HK, vi og GOG badwill ud af det, siger Johnny Nim.

Kritiserer aviser og Fyens.dk

Formanden er meget utilfreds med den måde, som Det Faglige Hus er blevet omtalt på i forbindelse med sagen.

- Jeg er overrasket over det lokale dagblad, der gennem citater fra HK, ledende spørgsmål og udsagn fra en af Danmarks mest usaglige arbejdsmarkedsforskere leverer det ene angreb efter det andet, uden at vi i Det Faglige Hus får mulighed for at komme til orde, siger han med henvisning til artikler i Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk.

Her sagde professor Flemming Ibsen, Aalborg Universitet, blandt andet, at Det Faglige Hus snylter på HK og undergraver overenskomstsystemet. HK Midts formand, Martin Rasmussen, kaldte Det Faglige Hus for en snylterforretning, der profiterer på det arbejde, som HK gør.

I en leder dagen efter skrev Fyns Amts Avis, at Det Faglige Hus lever højt på det arbejde, som de traditionelle fagforeninger har lavet i årtier.

- Kendsgerningen er, at kun 40 procent af arbejdspladserne på det private område er omfattet af de overenskomster, som både HK-formanden og den såkaldte arbejdsmarkedsforsker svælgede i. Desuden har en af forskerens egne kolleger dokumenteret, at vores medlemmer i vid udstrækning er ansat i de ikke-overenskomstdækkede virksomheder, siger Johnny Nim.

Ny GOG-sponsor tilbyder at gå: - Vi vil ikke svines til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce