Sydfyns Fri Fagskole lancerer ny linje, som er mål­rettet oplevelses- og turistsektoren

Skårup: Der er fremtid i oplevelser og turister, og det tager de nu konsekvensen af på Sydfyns Fri Fagskole.

Når det nye skoleår begynder efter sommerferien, er kostskolen, som ligger i Skårup, klar med en linje, som har særligt fokus på netop turist- og oplevelsessektoren. Den bliver indført i 10. klasse.

Forventningerne er ikke helt små.

- Vi glæder os meget til at søsætte vores nye linje, som kun har fået ros og gode ord med på vejen fra en række af de samarbejdspartnere, vi har med os, siger forstander Birthe Hay Sørensen i en pressemeddelelse.

Samarbejdspartnerne er blandt andet Svendborg Erhvervsskole, Region Syddanmark, Foreningen af frie Fagskoler og dele af Svendborgs erhvervsliv, og ifølge Birthe Hay Sørensen har virksomheder som Bøsøre Camping, Hotel Christiansminde, Hotel Svendborg, Restaurant Ærø, Jensens Bøfhus og Svendborg Museum erklæret sig positive over for tiltaget på et informationsmøde i november 2015.

Linjen er målrettet unge, som er i alderen fra 16 til 20 år, og mens de måske godt kan være usikre, skoletrætte eller umodne, bør de ifølge Sydfyns Fri Fagskole ikke tilhøre en udfordret gruppe.

Da skolen er en kostskole, er der mulighed for at lave en helhedsorienteret indsats, og målet med det hele er at give eleverne mod på at gå i gang med en ungdomsuddannelse, oplyser skolen.

Projektet er støttet af Den Europæiske Socialfond, og undervisningen er i øvrigt lagt i hænderne på læreren Anne Hjortenberg.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.