Nu spidser det til: Valgmøder på gymnasium, VUC og virksomhed

Onsdag og torsdag er der fire debatmøder rundt om i kommunen. Blandt andet på Svendborg Gymnasium i frokostpausen. Foto: Katrine Becher Damkjær

Nu spidser det til: Valgmøder på gymnasium, VUC og virksomhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Valgkampen går ind i dens sidste fase, og kalenderen er derfor tætpakket med debatmøder rundt om i kommunen. Onsdag debatterer kandidater både på gymnasiet og virksomheden Scandinavian Brake Systems, mens der torsdag er debatter på LO og VUC.

Svendborg: Valgkampen spidser i den grad til. Det kan ses på antallet af debatmøder henover de kommende dage.

Onsdag og torsdag er der fire forskellige debatmøder, som alle gerne skal være med til at gøre vælgerne klogere på, hvem de skal stemme på.

Første debatmøde står avisen bag. Det foregår i Svendborg Gymnasiums kantine midt i frokostpausen onsdag fra klokken 11.35, hvor man kan møde byrådskandidaterne Markus Stricker fra Venstre og Anne Katrine Olsen fra Socialdemokratiet. Begge er debutanter i kommunalvalgsregi og vil fortælle, hvorfor de stiller op og pege på, hvor de vil gøre en forskel i lokalpolitik.

Senere samme dag stiller en lang række kandidater op på virksomheden Scandinavian Brake Systems på Kuopiovej for at diskutere og give svar på, hvordan man kan styrke erhvervslivet i Svendborg. Det forklarer Allan Munch Mortensen, chefkonsulent i Dansk Industri Fyn, der sammen med Dansk Metal Sydfyn står for valgmødet.

- Idéen er at sætte erhvervslivet på agendaen og have halvanden times intensiv debat om det delt op i tre temaer: infrastruktur, arbejdskraft og erhvervsservice, forklarer han.

20 kandidater har meldt deres ankomst til erhvervsdebatten - heriblandt samtlige spidskandidater fra de store partier, fortæller Allan Munch Mortensen.

- Det bliver ikke en gammeldags paneldebat, hvor man kommer med spørgsmål. De kommer til at sidde i nogle bordgrupper, hvor vi blander politikere med erhvervsfolk og andre, og så får de lov til at diskutere der, siger han.

Debatmødet begynder klokken 16.30.

Fokus på praktikpladser

Det er heller ikke et traditionelt vælgermøde, som HF & VUC Fyn afholder torsdag formiddag fra klokken 11.45. Arrangementet hedder "Kom og se din lokalpolitiker i øjnene", hvor man kan møde byrådskandidaterne hen over en kop kaffe. Deltagerlisten tæller blandt andre Jesper Kiel (EL), Bo Hansen (S), Per Nykjær Jensen (V) og Jesper Christensen (Familielisten), og det foregår Viebæltet 5.

Torsdag eftermiddag har LO Sydfyn inviteret til tværpolitisk vælgermøde. Det foregår på Sydfyns Erhvervsforskole på Hellegårdsvej fra klokken 17. Temaet er praktikpladser i Svendborg - et emne, som LO Sydfyn gerne vil have mere fokus på.

Ni spidskandidater er indbudt til debatten, som ledes af Louise Ravn-Nielsen fra TV2 Fyn. Inden da er der mulighed for at komme rundt og se skolen. Det sker fra klokken 16.

Nu spidser det til: Valgmøder på gymnasium, VUC og virksomhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce