Nu skal springvandet flyttes: Folkeindsamling skudt i gang

Bjarne Bekker (i hvid trøje) står i spidsen for bestyrelsen i Havfrueforeningen, der vil flytte springvandet tilbage i en muret kumme midt på torvet. I bestyrelsen er også (fra venstre) Dorte Fox Maule, Svend Aage Hansen og Jonna Raunholst, samt Duke Fabricius og Leo Fasmussen, der ikke er med på billedet. Foto: Ole Grube

Nu skal springvandet flyttes: Folkeindsamling skudt i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fond gav de første 100.000 kroner, da borgergruppe tog hul på folkeindsamling, der skal føre Havfruespringvandet tilbage i opmuret kumme midt på torvet.

Svendborg: Efter et længere tilløb skød borgmester Bo Hansen (S) onsdag en folkeindsamling i gang til fordel for en flytning af det omdiskuterede Havfruespringvandet på torvet i Svendborg.

Det skete ved et pressemøde på rådhuset, hvor idemanden Bjarne Bekker fortalte om baggrunden for flytteplanerne, og hvor filialdirektør Kirsten Elkjær donerede de første 100.000 kroner fra Fonden For Fynske Bank.

Det vil koste op imod en halv million kroner at flytte springvandet, og Bjarne Bekker er overbevist om, at det er ført tilbage til den gamle placering i en muret kumme midt på torvet til maj næste år.

- Hvis det ikke lykkes, så lægger jeg hovedet på springvandkanten og hopper i bassinet, ligesom dengang jeg var dreng, siger Bjarne Bekker.

Havfruespringvandet - eller
Havfruespringvandet - eller "Havfruer, der laver Malstrøm", som det retteligt hedder, var engang et samlingspunkt på torvet i Svendborg, og det skal det være igen, mener en borgergruppe med Bjarne Bekker i spidsen.

Ikke til at få øje på

En tilbageføring af springvandet har været et hedt emne på Facebook-siden Svendborghistorier i årevis, og Bjarne Bekker fortæller, at der er stor interesse for flytteplanerne fra de 7647 medlemmer af gruppen.

- Der er interesse fra hele verden. En fyr, der har et savværk i Lagos, og en anden gammel Svendborg-dreng fra Canada har spurgt, hvornår de kan støtte os med nogle tusinde kroner. Derudover har vi kontakt til flere fonde, så vi skal nok få pengene i hus, siger Bjarne Bekker.

Byrådet har givet grønt lys for en flytning, så længe det ikke kommer til at koste kommunen penge, og borgmester Bo Hansen hylder borgergruppens initiativ.

- Jeg kan godt lide, at det her tager afsæt i en gruppe borgere, som har et ønske og tager et initiativ. Man skal være lavet af noget særligt for at sige nej til sådan et tilbud, siger Bo Hansen, der ikke er begejstret for den nuværende placering.

- Når jeg kigger hen over torvet fra Ramsherred, så er det jo ikke til at få øje på, og det må godt fylde noget, siger han.

Også formand for Teknik- og Erhvervsudvalget, Flemming Madsen (S) var til stede, da startskuddet lød for folkeindsamlingen, og han ser frem til, at ønsket om en flytning bliver gennemført.

- De havfruer har jo været smidt rundt i byen længe nok, og nu ser det ud til, at de kan komme hjem, siger han med henvisning til, at springvandet også har stået i Christiansminde og i Mølledammen.

Vil motivere ildsjæle

Kirsten Elkjær fra Fonden for Fynske Bank understreger, at hverken hun eller banken har nogen mening om placeringen af springvandet.

- Det er en politisk sag, som vi ikke blander os i, men vi vil godt støtte og motivere de ildsjæle, som har taget det her initiativ og sat det her store stykke arbejde i gang, siger hun.

Bjarne Bekker er formand for en bestyrelse i Havfrueforeningen, der nu går i gang med at planlægge en række arrangementer og events, hvor der samles penge ind til en flytning. I bestyrelsen sidder også Jonna Raunholst, Duke Fabricius, Dorte Fox Maule og Leo Rasmussen, mens Svend Aage Hansen er suppleant.

Nu skal springvandet flyttes: Folkeindsamling skudt i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce