Nu skal der ryddes op: Slut med skilte i kommunale trådhegn

Det er blandt andet bannerne her ved Dronningemaen, der har fået Morten S. Petersen til at starte en sag i Teknik- og Erhvervsudvalget.Foto: Katrine Becher Damkjær

Nu skal der ryddes op: Slut med skilte i kommunale trådhegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere og flere benytter kommunale trådhegn til at sprede deres budskaber, og det skal være slut nu. Skiltene og bannerne risikerer at ødelægge hegnene.

Svendborg: Hvis man kan tale om en egentlig skilteskov i Svendborg Kommune, så bliver den fattigere nu.

Det er nemlig besluttet, at det skal være slut med at benytte kommunalt ejede trådhegn til at udbrede budskaber om for eksempel musik-, kultur- og foreningsarrangementer.

Det er byrådsmedlem Morten S. Petersen (løsgænger), der har rejst sagen, fordi han synes, at fænomenet er omsiggribende.

- Specielt der, hvor jeg kommer mest, på Dronningemaen, er det blevet et stort tag selv-bord. Det er fair nok, at man sætter et banner om en udstilling op i 14 dage, men nu er det også cykelhandlere, ejendomsmæglere og alle mulige andre, der bruger hegnene til at sætte deres tilbud op på. Og jeg synes ikke, at vores offentlige hegn skal bruges til at reklamere for dit og dat, siger Morten S. Petersen, der også nævner området foran Svendborg Idrætscenter som et sted, hvor det står grelt til.

- Når du kører ud af udkørsel to, møder du tre skilte, et af dem for en ejendomsmægler, og henne på hjørnet har et firma sat en bil, som reklamerer for, hvor man kan købe biler. Det ser ikke kønt ud, siger Morten S. Petersen.

Center for Ejendomme og Teknisk Service (CETS) har derfor set nærmere på omfanget og har bekræftet, at det er stigende.

Særligt hegnene, der indrammer Høje Bøge Stadion, boldbanen og legepladsen i Dronningemaen samt det grønne areal ved Svendborg Havn, bliver brugt som reklamesøjler, og ifølge CETS er det problematisk, fordi især større bannere risikerer at ødelægge trådhegnene, når det blæser.

Det er fair nok, at man sætter et banner om en udstilling op i 14 dage, men nu er det også cykelhandlere, ejendomsmæglere og alle mulige andre, der bruger hegnene til at sætte deres tilbud op på.
Morten S. Petersen (løsgænger), byrådsmedlem.
De kommunalt ejede trådhegn er blevet et tag selv-bord for alle, der har lyst til at reklamere, mener Morten S. Petersen.Foto: Katrine Becher Damkjær
De kommunalt ejede trådhegn er blevet et tag selv-bord for alle, der har lyst til at reklamere, mener Morten S. Petersen.Foto: Katrine Becher Damkjær

Ulovligt

CETS har derfor anbefalet, at der skrides ind, og det har politikerne i Teknik- og Erhvervsudvalget sagt ja til.

Der er dog ikke tale om hjerteblod for udvalgsformand Flemming Madsen (S).

- Vi har ikke interesseret os voldsomt for det tidligere, og ingen har ment, at problemet er så alvorligt, at der skulle rejses en sag. Men det har Morten (Morten S. Petersen, red.) gjort nu, og så er vi nødt til at præcisere, at der er regler, der skal overholdes, siger Flemming Madsen og oplyser, at skiltning på trådhegn er omfattet af skilte- og facadeplanen for midtbyen.

- Ifølge planen er det ulovligt at sætte skilte op uden tilladelse, og desuden risikerer bannerne at ødelægge hegnene, fordi der er et stort vindtryk - især hvis der er mange bannere, siger han.

Besked: Pil dem ned

Beslutningen betyder, at Ejendomsservice vil give besked til foreninger og andre, som har bannere hængende, om at pille dem ned.

Samtidig vil trådhegn, som ofte bliver brugt som reklamesøjler, blive forsynet med skilte med forbud mod ophængning af bannere, og endelig vil foreningerne blive orienteret om, at de er velkomne til at bruge de elektroniske skærme på Nyborgvej og Johs. Jørgensens Vej til at reklamere for deres arrangementer.

Nu skal der ryddes op: Slut med skilte i kommunale trådhegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce