Nu skal affaldet sendes til Tyskland


Nu skal affaldet sendes til Tyskland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SVENDBORG: I to år har Svendborg Kommune forsøgt at eksportere borgernes plastaffald om på den anden side af jorden. Forgæves. Nu gøres et nyt forsøg på at eksportere skraldet - dog kun til vores nabo syd for grænsen, Tyskland.

Først - det er to år siden - skulle plastaffaldet have været eksporteret helt til Philippinerne.

Ikke et eneste gram kom af sted. Modtageren i Philippinerne, den danskejede genbrugsfabrik Kamp Polymer, lukkede.

Så skulle det eksporteres til Kina. Formidlet dertil af det danske firma OKON.

En enkelt container med 25 ton kom af sted. Så lukkede de kinesiske myndighederne for import af plastaffald. Uden nogen officiel begrundelse.

Flere af de danske og udenlandske firmaer, som kommunen har haft kontakt med om sagen, mener dog at vide, at Kinas importforbud i hvert fald vil vare under de Olympiske Lege.

Næste stop bliver formentlig Tyskland. I hvert fald er det forslaget, når sagen - endnu engang - skal op til behandling af politikerne i kommunens Udvalg for Miljø og Teknik.

I flere år har plastaffaldet nu hobet sig op. Omkring 100 ton om året er der blevet samlet ind - uden altså at det er lykkedes at komme af med det. Derfor blev der tidligere i år taget beslutning om igen at begynde at brænde affaldet af på Svendborgs kraftvarmeværk.

Men nu har kommunen fået et tilbud fra Marius Pedersen A/S, der vil balle det indsamlede plastaffald og sende det til tyske anlæg. Dér vil det blive sorteret mekanisk, og det rene plast bliver derefter sendt til tyske plastvirksomheder, hvor det skal indgå i produktionen.

Kommunen regner med, at det vil koste 160.000 kroner årligt at slippe af med affaldet.

Nu skal affaldet sendes til Tyskland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce