Nok en specialbutik drejer nøglen: Antikvariat lukker på grund af sygdom

Det går godt med forretningen Æseløret, men Svend-Erik Christiansens helbred skranter. Og nu tager han konsekvensen. Foto: Katrine Becher Damkjær

Nok en specialbutik drejer nøglen: Antikvariat lukker på grund af sygdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg Antikvariat Æseløret i Møllergade lukker senest 1. august, fordi indehaveren er syg. Han har forsøgt at afhænde forretningen, men foreløbig uden held.

Svendborg: Møllergade i Svendborg kan være på vej til at miste nok en specialforretning.

I går kunne vi fortælle, at Musikhuset i bunden af gaden drejer nøglen senest 1. juli, og nu lyder der lignende toner fra Svendborg Antikvariat Æseløret.

- Jeg lukker senest 1. august, lyder det fra indehaver Svend-Erik Christiansen.

Det er handlen på internettet, der er årsag til, at Musikhuset lukker, men det er ikke der, Svend-Erik Christiansens problem ligger.

- Det er helbredet. Jeg kan ikke blive ved, siger antikvarboghandleren, som oplyser, at han har den kroniske tarmsygdom morbus crohn.

- Jeg har klaret mig fint i mange år, men i sommeren 2018 begyndte det at gå ned ad bakke, og i sidste uge havde jeg den første hele arbejdsuge siden august sidste år. Jeg kan ikke mere, siger Svend-Erik Christiansen.

Svend-Erik Christiansen er indehaver af antikvarboghandlen Æseløret i Møllergade i Svendborg. Efter mange års med helbredsproblemer mener han dog, at det er på tide at gå på pension, så 1. august lukker han butikken -  tyve år efter han åbnede den. Foto: Katrine Becher Damkjær
Svend-Erik Christiansen er indehaver af antikvarboghandlen Æseløret i Møllergade i Svendborg. Efter mange års med helbredsproblemer mener han dog, at det er på tide at gå på pension, så 1. august lukker han butikken - tyve år efter han åbnede den. Foto: Katrine Becher Damkjær

God forretning

Han fortæller også, at han egentlig er gode venner med internettet.

Faktisk sælger han selv bøger online, hvilket giver et pænt bidrag til omsætningen.

Men det er stadig i den fysiske butik, den klart største del af forretningen ligger, og alt i alt går det fint, oplyser han.

- Jeg ville godt blive ved, for jeg hygger mig med det og har masser af kunder, og desuden har jeg Varelotteriet, Landbrugslotteriet og Klasselotteriet, som kører i bedste velgående. Det er alene sygdommen, der gør, at jeg trækker stikket, siger 64-årige Svend-Erik Christensen.

Han har ikke sat forretningen til salg, i hvert fald ikke officielt, men han har ladet dryppe, at han har besluttet at stoppe.

- Der er nogle, der har sagt, at de godt vil overtage, når jeg stopper. Men de kommer tilbage og siger, at de ikke kan låne en krone i banken, siger Svend-Erik Christensen.

Så overbevist om, at han vil finde en køber, er han på ingen måde, men drejer nøglen gør han under alle omstændigheder.

Og det er ikke tilfældigt, at han har udpeget 1. august som store lukkedag.

- Til den tid har jeg haft forretningen i præcis 20 år, siger han.

Nok en specialbutik drejer nøglen: Antikvariat lukker på grund af sygdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce