Nogle er allerede valgt

Søren Bøving-Andersen har været bestyrelsesformand i SEF siden 2014. Arkivfoto

Nogle er allerede valgt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere og medarbejdere har allerede valgt deres medlemmer til SEF's nye repræsentantskab. De er udpeget af det nyvalgte byråd og har farve efter det. Nu er det de forbrugernes tur til at vælge sine 15 repræsentanter.

Svendborg: Det fremtidige repræsentantskab for SEF kommer måske til at ændre en smule kulør i forhold til det nuværende, som er udpeget af et byråd med et borgerligt flertal.

Af de 30 udpegede fra det nye byråd er 11 socialdemokrater, en SF'er, tre fra Enhedslisten og en fra Alternativet. Det giver umiddelbart et rødt flertal på 16 mod 14 fra blå blok. Ved seneste valg for fire år siden var tallene omvendt. Her kunne blå blok tælle til 16, mens resten var præget af repræsentanter fra de røde partier og en hel del små lister.

Det blev dengang for fire år siden en Venstre-kandidat, der blev valgt til SEF's bestyrelses formandspost, nemlig Søren Bøving-Andersen. Han afløste Guri Krøis, Socialdemokratiet, som havde været formand i flere perioder. Hun blev dengang fravalgt af sine partifæller, men blev i stedet topscorer blandt de forbrugervalgte.

Alle forbrugere, der ønsker at stille op, kan gøre det. Det kræves blot, at man bor i forsyningsområdet, som cirka er det samme som Svendborg Kommune. Sidste gang var der 36 kandidater at vælge mellem, og af dem fik Guri Krøis flest stemmer, nemlig 154. De to, der blev valgt ind med færrest stemmer, fik hver 28. Så der skulle ikke så meget til at blive valgt sidste gang, hvor stemmeprocenten var under to procent.

Ønsker man at stille op til forbrugervalget, skal man tilmelde sig på sef.dk (gedde)

De er allerede valgt
SEF's repræsentantskab består af 45 medllemmer, hvoraf de 30 er politisk valgte og 15 er valgt af forbrugerne.Det nye byråd har udpeget følgende:

Socialdemokratiet: Jan Hansen, Flemming Madsen, Torben Jensen, Jens Sejberg Christensen, Mai-Britt Strøm, Anders Bonde, Jan Bruhn Andersen, Malene Louise Brandt Olsen, Claus Rzenno, Nickolai Kølle og Bjarne Elnegaard.

Radikale: Peter Rasmussen og Christian Leth

Konservative: Martin Larsen og Adam Ringsby-Brandt

SF: Rasmus Feldingbjerg Drabe

DF: Lars Kalmar, Mikael Stender, Johan Emil Rasmussen og Flemming Rasmussen

Venstre: Niels Høite Hansen, Søren Bøving-Andersen (nuv. bestyrelsesformand), Helle Caspersen, Niels Thrydsøe og Svend-Aksel Hansen

Enhedslisten: Knud Clemmensen, Nanna Rask og Aske Skat

Alternativet: Karl Magnus Bidstrup

De forbrugervalgte offentliggøres 16. marts.

Bestyrelsen vælges på første ordinære repræsentantskabsmøde den 25. april, med følgende sammensætning:

3 af de byrådsudpegede

1 af de forbrugervalgte

3 medarbejdervalgte (Lars Friis Jørgensen, Rasmus Christian Hansen og Jacob Horstmann)

2 selvsupplerende, som bestyrelsen selv udpeger. (Lars Foged og Stina Løndal Henriksen - begge har siddet to år og er på valg igen om to år) (gedde)

Nogle er allerede valgt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce