Nej til en kvart million ekstra kyllinger


Nej til en kvart million ekstra kyllinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådsmedlem og landmand Jeppe Ottosen utilfreds med, at kommunens har afvist hans ansøgning om at fordoble produktionen.

SVENDBORG: Han er uenig med den forvaltning, han selv er med til politisk at lede. Men han vil ikke gøre det til en politisk sag - for den handler om ham selv.

Jeppe Ottosen er Venstre-byrådsmedlem, medlem af Udvalget for Teknik og Miljø. Han er også landmand og kyllingeproducent - og vil gerne fordoble produktionen fra 230.000 kyllinger om året til en halv million.

Det får Jeppe Ottosen ikke lov til - den nye stald, han vil opføre, ligger for tæt på en campingplads, som vil blive generet af lugten.

Godt nok er campingpladser ikke omtalt i husdyrloven, men kommunen mener, at en campingplads skal vurderes som et sommerhusområde.

Det er Jeppe Ottosen og hans rådgivere til gengæld helt uenig i.

- Det er Svendborg Kommune, der gradbøjer loven ved at sidestille en campingplads med et sommerhusområde, siger han.

- Og det er du ikke enig i?

- Nej, det er jeg ikke. Jeg kan lige så godt have ret i min tolkning, siger Jeppe Ottosen, som på forhånd har fravalgt to af mulighederne for at reagere på kommunens afslag. Han vil ikke som Venstre-byrådsmedlem gøre det til en politisk sag i.

- Nej, de to ting skal holdes adskilt, siger han.

Og han vil ikke opgive kampen for at få lov til at udvide kyllingeproduktionen.

Så Jeppe Ottosen overvejer i øjeblikket, om han skal klage til Miljøklagenævnet over afgørelsen. Eller om han skal overveje at søge om lov til at lægge den nye stald et andet sted på ejendommen - selv om det produktionsteknisk vil være en ulempe, forklarer han.

Jeppe Ottosen er også utilfreds med, at Svendborg Kommunen ikke vil realitetsbehandle hans ansøgning - alene med henvisning til, at der ligger en campingplads tæt på.

- Min nuværende stald ligger tættere på campingpladsen. Og jeg tror ærligt talt ikke, at de har opdaget det på campingpladsen, siger han.

Nej til en kvart million ekstra kyllinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce