Byrådsmedlem og landmand Jeppe Ottosen utilfreds med, at kommunens har afvist hans ansøgning om at fordoble produktionen.
SVENDBORG: Han er uenig med den forvaltning, han selv er med til politisk at lede. Men han vil ikke gøre det til en politisk sag - for den handler om ham selv.

Jeppe Ottosen er Venstre-byrådsmedlem, medlem af Udvalget for Teknik og Miljø. Han er også landmand og kyllingeproducent - og vil gerne fordoble produktionen fra 230.000 kyllinger om året til en halv million.

Det får Jeppe Ottosen ikke lov til - den nye stald, han vil opføre, ligger for tæt på en campingplads, som vil blive generet af lugten.

Godt nok er campingpladser ikke omtalt i husdyrloven, men kommunen mener, at en campingplads skal vurderes som et sommerhusområde.

Det er Jeppe Ottosen og hans rådgivere til gengæld helt uenig i.

- Det er Svendborg Kommune, der gradbøjer loven ved at sidestille en campingplads med et sommerhusområde, siger han.

- Og det er du ikke enig i?

- Nej, det er jeg ikke. Jeg kan lige så godt have ret i min tolkning, siger Jeppe Ottosen, som på forhånd har fravalgt to af mulighederne for at reagere på kommunens afslag. Han vil ikke som Venstre-byrådsmedlem gøre det til en politisk sag i.

- Nej, de to ting skal holdes adskilt, siger han.

Og han vil ikke opgive kampen for at få lov til at udvide kyllingeproduktionen.

Så Jeppe Ottosen overvejer i øjeblikket, om han skal klage til Miljøklagenævnet over afgørelsen. Eller om han skal overveje at søge om lov til at lægge den nye stald et andet sted på ejendommen - selv om det produktionsteknisk vil være en ulempe, forklarer han.

Jeppe Ottosen er også utilfreds med, at Svendborg Kommunen ikke vil realitetsbehandle hans ansøgning - alene med henvisning til, at der ligger en campingplads tæt på.

- Min nuværende stald ligger tættere på campingpladsen. Og jeg tror ærligt talt ikke, at de har opdaget det på campingpladsen, siger han.
  • Fyens Stiftstidende