Socialdemokraternes spidskandidat Bo Hansen er "ekstremt forundret" over, at Borgerforeningen har inviteret den kendte eksrocker Brian Sandberg til at underholde torsdag aften.

Svendborg: Socialdemokraternes borgmesterkandidat Bo Hansen strøg til tasterne på sin Facebook-profil tidligt onsdag, da han opdagede, at Borgerforeningen har inviteret eksrockeren Brian Sandberg til et talkshow om sit kriminelle liv og færden.

- Jeg er ekstremt forundret over, at Borgerforeningen i Svendborg ønsker at være mikrofonholder for Brian Sandberg. At man på den måde indirekte vælger at bruge kommunale støttekroner på denne persons fortælling, er for mig helt utilstedeligt, skriver Bo Hansen på sin Facebook-væg.

- Og det mener jeg virkelig, siger han, da avisen ringer ham op.

- Jeg mener ikke, at man skal give dybt kriminelle mennesker taletid. Sådan nogle mennesker skal ties ihjel. Når man læser oplægget, og der står, at han har været involveret i tre skuddramaer, så synes jeg ikke, at han er værdig til at stå på en scene og fortælle andre mennesker om det liv, han har levet. Jeg kan se, at han er eks-rocker og kommet ud af det - og godt for det - men han tjener på ingen måde som et sandhedsvidne, der skal inspirere andre.

Men han er vel ikke kriminel mere, når han har udstået sin straf?

- Med de ting, han har på samvittigheden, er han ikke værdig til at stå på en scene og inspirere andre. Jeg synes, der skal være etiske grænser for, hvem man giver taletid - også når det i en vis grad sker for offentlige midler.

- Med det liv, han har levet, er det ikke sådan en person, vi skal lade inspirere vores unge. For man kommer jo ikke for at høre om, hvordan det er at være eks-kriminel. Man kommer jo for at høre om de bedrifter, han har lavet. Og det vil jeg være rigtig ked ad at får til Svendborg.

Mener du, at Borgerforeningen bør tage Brian Sandberg af programmet?

- Nu er det jo allerede i morgen, men det mener jeg jo dybest set, at de burde.

Har du talt med Borgerforeningen om det?

- Nej - for jeg har først set det i aftes. Det er jo heller ikke min opgave at sætte programmet for Borgerforeningen, men her burde de kunne se, at det ikke er en særlig god løsning, at give sådan en person taletid.

Er det en sag, du vil gøre mere ud af?

- Ja, jeg vil da drøfte det med Borgerforeningen og med de andre politiske partier. Om det er sådan noget, vi skal støtte.

- Vi har haft en lignende sag før, hvor vi diskuterede, om Linse Kessler skulle deltage i et arrangement på Torvet, hvor jeg har det på samme måde. Er det det, vi skal bruge skattekroner på i en tid, hvor kommunen er økonomisk presset.? Jeg synes, det er for plat.

- Men med Brian Sandberg er det værre, for det kan føre noget skidt med sig.

Er du ikke bange for at blive kaldt for smagsdommer?

- Nej, for det er jo det, vi politikere er valgt til at være. Det skal vi være, og det har jeg ikke noget problem med. Jeg sidder jo og skal prioritere, hvad kommunens midler skal bruges til. Så smagsdommer er jo noget, vi har meldt os ind i, når vi er politikere. Og jeg synes, at det her talkshow er et forkert valg, siger Bo Hansen.

Det er endnu ikke lykkedes avisen at få kontakt til Brian Sandberg for en kommentar.

  • Gedde_Gitte_(2015)_035

    Af:

    Allround journalist med særligt fokus på krimi og erhverv

Mere om emnet

Se alle
1
Borgerforeningen: Ikke os, der har booket eks-rocker

Borgerforeningen: Ikke os, der har booket eks-rocker