Nanna går til neje-undervisning

Sydfyn vil stå på den anden ende - akkurat som det tidligere er sket i Odense. Kronprinsesse Mary har ikke besøgt Svendborg før.
Foto: Nils M. Svalebøg

Nanna går til neje-undervisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg og Rudkøbing forbereder sig til Marys og Frederiks besøg den 18. juni

SYDFYN: Nanna på syv år har udtrykkeligt forbudt veninderne fra 1. klasse på Rudkøbing Skole at møde op.

- Det bliver totalt pinligt. Jeg bliver helt til grin på skolen, siger den langelandske blomsterpige.

Og hun har ikke tænkt sig at sige en lyd til hverken kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, når hun 18. juni om eftermiddagen overrækker velkomstbuketten til det royale par. Lidt nervøs og urolig er hun jo ved tanken om det kongehus, hun ellers kun kender fra fjernsynet.

Højtideligheden finder sted klokken 14.15 på Langeland Rådhus. Hun vil kunne læne sig op ad den scenevante borgmester Knud Gether, men skal ellers stå på egne ben.

Til neje-undervisning

Den langelandske skolepige skal nu nok klare opgaven. Hun har på forhånd været til interview på rådhuset, hvor hun blev fundet velegnet som blomsterpige. Nanna lærer nu at neje. En fremmed disciplin for moderne syvårige.

- Og det kan jeg desværre ikke hjælpe Nanna med, for jeg ved heller ikke, hvordan man gør, fortæller hendes mor, Trine Simonsen, der til daglig arbejder i kommunens Voksenforvaltning.

Heldigvis findes en ekspert i Nannas allernærmeste omgivelser. Mormor Lissi tager sig af neje-undervisningen og står inde for, at barnebarnet møder forberedt til den store dag.

Rundtur i Svendborg

Programmet for kronprins Frederik og kronprinsesse Marys besøg i Svendborg og Rudkøbing blev offentliggjort i går.

Kongeskibet "Dannebrog" ankommer til honnørkajen i Svendborg klokken 9.30 og modtages af en række øvrighedspersoner.

Så går Frederik og Mary en tur rundt i byen. Borgmester Lars Erik Hornemann ledsager Frederik, mens Svendborgs 1. viceborgmester Jørgen Lundsgaard vil underholde Mary undervejs.

På Torvet i Svendborg holdes tale med efterfølgende underholdning og musik. Det sker klokken 10.40.

Og så har det kongelige par ellers skabt forventningens glæde i Naturama og på Byhaveskolen.

Kronprins Frederik har valgt at tilbringe 40 minutter i museet på Dronningemaen, hvor forberedelserne er i fuld gang.

- Vi vil nok bede kronprins Frederik afsløre et nyt dyr på museet, fortæller direktør Jacob Salvig fra Naturama.

Hvilket dyr? Det vides ikke, men meget peger mod den odder, som for et halvt år siden blev trafikdræbt ved Heden på Midtfyn og udgjorde vidnesbyrdet om den første odder på fynsk jord i 30 år.

- Den er i meget fin stand og ved at blive konserveret af Kim Høiland fra Naturværkstedet på Tåsinge. Vi havde også en isbjørneunge i tankerne, men det varer flere år at få sådan en, siger Jacob Salvig.

Han vil heller ikke afvise, at kronprins Frederik kommer til at afsløre en jærv.

Formand skabte kontakt

På Byhaveskolen havde man håbet at opnå kronprinsesse Marys opmærksomhed i en times tid, men det bliver helt præcis til 35 minutter. Nemlig mellem klokken 11.35 og 12.10.

Men glæden er ikke mindre af den grund. Byhaveskolen underviser intelligensretarderede børn med generelle indlæringsvanskeligheder.

Her på skolen er Hvidkilde-greven Christian Ahlefeldt-Laurvig bestyrelsesformand, og han har en stor del af æren for den vellykkede kontakt op til Kongehusets besøg.

Måske netop derfor har formandens datter, otte-årige Thea Mathilde, fået lov at tage imod Mary med en buket blomster.

- Og så skal kronprinsesse Mary hilse på så mange børn, som det er muligt. Hun er jo i forvejen protektor for "Sjældne Diagnoser", fortæller skoleleder Erik Witten.

Besøg på Vestas

Efter Naturama og Byhaveskolen køres Mary og Frederik til frokost på Christiansminde. Og så går turen til Rudkøbing, hvor Nanna Elnegaard Simonsen nok tripper lidt nervøst.

Hun vil i øvrigt godt gøre opmærksom på, at hun er lidt ked af, at hun kom til at bruge udtrykket "totalt pinligt" i indledningen.

- Nanna mente bare, at hun er lidt genert, fortæller mor Trine i en efterfølgende samtale. Så nu er den fortalelse rettet.

På Langeland skal Mary og Frederik besøge vindmølleproducenten Vestas.

På Rudkøbing Torv underholder Langeland Ungdomsskole og Langelands Musikskole fra klokken 15.40 til 16.30, og så drager Mary og Frederik tilbage til "Dannebrog" og Svendborg.

- Det er en stor oplevelse hver gang, siger direktør Oluf Christensen, Svendborg Kommune, som efterhånden har stået bag adskillige kongelige besøg i det sydfynske.

Nanna går til neje-undervisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce