Næsten alle var glade ...


Næsten alle var glade ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle var så glade. Tilsyneladende. Der blev bukket og skrabet, så det var en fest. Og som sådan blev det da også oplevet af de fleste. To festdage - tre forskellige steder. På Ærø, på Skarø og i Lohals. Selv magtens lokale repræsentanter optræder ved sådanne lejligheder så synligt underdanigt, som man ellers aldrig kan opleve dem. Regentparret var på besøg. Og så skal alle være glade. Basta. Og jo mere de demonstrerer deres glæde, jo bedre er det. Ved at møde frem. Ved at vifte med flag. Ved at råbe hurra. Koste, hvad det koste vil. Smålige hensyn til kommunernes sparetider er ikke noget, man nævner på sådanne glædesdage. Jamen, er det ikke dejligt?

Djævlen ligger imidlertid som altid i detaljen. Og der var en detalje, som ikke var køn. Ja, den var faktisk grim. Den 27-årige Caspar Lodberg ville også en tur på Ærøskøbing Havn. Mens en masse mennesker ved deres blotte tilstedeværelse på havnen viste deres støtte til og beundring for kongehuset, så måtte Caspar Lodberg ikke komme på havnen for at give udtryk for det modsatte. Ene mand ville han stå dér på havnen med et banner med sloganet "Ned med monarkiet". Et synspunkt, som er lige så gyldigt som det modsatte. Men det måtte han ikke, Caspar Lodberg. Måtte og måtte... I hvert fald sørgede politiet effektivt og tilsyneladende hårdhændet for, at Caspar Lodberg aldrig nåede ned på havnen. Politiet tilbageholdt ham i tre timer.

På fri fod igen sagde en rystet Caspar Lodberg, at han da troede, vi havde ytringsfrihed her i landet. Tja, det har vi da også. Når f.eks. politikere går på Folketingets talerstol, så må de godt stille forslag om at afskaffe monarkiet. Et helt legitimt synspunkt fra demokratiets fornemste talerstol. Men lige den dag i Ærøskøbing måtte Caspar Lodberg ikke give udtryk for det samme ved regentparrets ankomst. Det sørgede emsige politifolk for. Ud fra en forkert opfattelse af ytringsfrihed og demokrati. Eller ud fra en misforstået hensyntagen til regentparrets eventuelle sarte følelser - eller måske især undersåtternes sarte følelser. For hvor ville det da være pinligt for dem, hvis der midt i kongerøgelsen var én enkelt, der sagde fra. Hvad ville regentparret da så ikke tænke...

Næsten alle var glade ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce