Nabostrid: Vindmølleejer politianmelder nabo

Peter Rasmussen, der er en af ejerne af de omstridte Skiftekær-vindmøller på det vestlige Tåsinge, har politianmeldt sin nabo fordi han mener, at naboens dige breder sig ind over hans ejendom. Foto: Rumle Skafte

Nabostrid: Vindmølleejer politianmelder nabo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det gode naboskab på det vestlige Tåsinge er i forvejen stærkt udfordret på grund af de omstridte 80 meter høje Skiftekær-vindmøller - og nu tilspidser en politianmeldelse fra en af mølleejerne forholdet yderligere.

Tåsinge: I sagen om de to omstridte Skiftekær-vindmøller på det vestlige Tåsinge er der kold luft mellem mølleopsættere og naboerne til møllerne, der gentagende gang har klaget til flere forskellige offentlige instanser.

Og den kolde luft bliver formentlig ikke varm lige med det første, efter den ene af mølleopsætterne, Peter Rasmussen, har politianmeldt naboen Allan Bliss.

Politianmeldelsen indløb søndag kort før middag, hvor Peter Rasmussen anmelder Allan Bliss for, at et dige på Bliss' ejendom på Skaregårdsvej 13 breder sig to meter ind over Peter Rasmussens ejendom.

Ifølge Allan Bliss er der dog ikke hold i anklagen.

- Mit dige stopper 50-100 meter fra Peter Rasmussens ejendom, siger Allan Blis, der mener, at politianmeldelsen er chikane, fordi Bliss er en af de naboer, der har klaget over de omstridte vindmøller.

- Det er ren chikane. Jeg kan slet ikke tage det seriøst. Jeg har et dige, det er rigtigt, og det er blevet vedligeholdt i løbet af efteråret. Det har vi pligt til, siger Allan Bliss.

Vindmølleuenigheder på Tåsinge
Uenighederne mellem naboerne på det vestlige Tåsinge hænger sammen med to 80 meter høje vindmøller, som mølleopsættere Peter Rasmussen og Peter Bay Knudsen har fået sat op.Arbejdet med at få møllerne op begyndte i 2013, og løbende siden da har naboerne undervejs klaget over udsigten til at få så store vindmøller som nabo. De frygtede blandt andet, at møllerne kommer til at støje mere end de må, men i løbet af efteråret 2017 kom møllerne op.

Mandag kunne Fyns Amts Avis fortælle, at Peter Rasmussen klagede over sin nabo Ulrik Møller Andreasen, der i følge klagen har en ulovligt opsat husstandsvindmølle.

Og i dag er det en anden nabo, Allan Bliss, der bliver politianmeldt for ifølge anmeldelsen at have ladet sit dige vokse ind over Peter Rasmussens ejendom.

Klagerne mellem naboerne går dog begge veje, for både Allan Bliss og Ulrik Møller Andreasen har klaget over Peter Rasmussens og Peter Bay Knudsens nye, 80 meter høje vindmøller. En klage de fik medhold i kort før hjul, hvor to klagenævn erklærede lokalplanen for de to vindmøller ugyldig, hvorfor fremtiden for de to møller i skrivende stund er uvis.

Forurenet jord

I politianmeldelsen fra Peter Rasmussen skriver han, at jorden, som er kørt på diget, er forurenet jord, der er blevet gravet ud i Svendborg by.

En oplysning, han ikke vil uddybe, hvor han har fra.

- Det skulle have været kørt på kommunekemi. Jeg har lavet min research, lyder det fra Rasmussen, uden at han vil løfte sløret for, hvor han ved det fra.

Ifølge Allan Bliss er der dog tale om oprenset jord, og "der skulle ikke være noget at komme efter", fortæller han, efter at have spurgt entreprenøren Torneløkke, der har stået for at køre jord på diget.

Ikke chikane

Mens Allan Bliss mener, at politianmeldelsen er indgivet for at chikanere, afviser Rasmussen at det skulle være tilfældet.

- Jeg inviterede Bliss på kaffe for et år siden cirka, da han overtog ejendommen, og hvis vi havde kunnet tage en dialog, så kunne vi have klaret det der, men det gør man ikke med Allan Bliss. Der er kun en vej, og det er den hårde vej, og det er at klage, det er på den måde, han fører dialog, siger Peter Rasmussen.

Så der er ikke tale om, at du politianmelder ham for diget for at gøre gengæld, efter at han har klaget over jeres vindmøller?

- Nej, det er der ikke. Det er den måde, vi fører dialog her jo. Eller han gør.

Nabostrid: Vindmølleejer politianmelder nabo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce