Skårup: Beboere i en villa på Skårup Vestergade kan takke deres naboer for, at deres værksted og måske også deres hus ikke er brændt ned.

I hvert fald vurderer indsatsleder Brian Andersen fra Beredskab Fyn i Svendborg, at det kunne være gået gruelig galt fredag eftermiddag.

Klokken 15.19 blev brandfolkene kaldt til Skårup, fordi det blev meldt om brand, og der var ikke tale om falske rygter.

- En beboer havde været i gang med en ukrudtsbrænder og var så kørt hjemmefra, fortæller Brian Andersen.

Nogle naboer bemærkede imidlertid, at der kom røg fra nabogrunden, og da de kiggede nærmere på sagen, viste det sig, at der var ild i en dør ind til en værkstedsbygning.

- De hældte noget vand på og slukkede ilden, men da vi kom, ulmede det stadig bag en plade på døren. Så vi brækkede pladen af og slukkede efter, og det var godt, at branden blev opdaget, for i værkstedet var der en masse værktøj og materialer og tre gasflasker til ukrudtsbrænderen. Så det kunne være gået rigtig galt, fortæller indsatslederen. (finn)

 

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.