Vores reporter har brugt en weekend på Svendborgs spillesteder. Oplevelsen efterlader et indtryk af et musikmiljø med drømme om storhed, men med en forkærlighed ved det nære

Svendborg: Forestil dig et fem mand stort sømandskor. De har forvildet sig ind i et glamrockbands garderobe og er kommet ud med solbriller og læderbukser så stramme, at man skulle tro de var spraymalet på. Så har du et meget godt billede af københavnerkvintetten Hérös udtryk.

Blandingen af læder, matroshatte og veste giver gruppen et kitschet udseende, som de står der på scenen. Deres gøglede attitude og tempofyldte polkarytmer har efterhånden forplantet sig i publikum, der er trukket på dansegulvet.

Og der er plads til at skeje ud. Vi er ikke dukket mange op til aftenens koncert på Maskinen i Svendborg. Cirka 15-20 stykker. Halvdelen af dem er spillestedets frivillige. Det lader dog ikke til at kue nogen - slet ikke Hérö. Den får med hele artilleriet - violin, congas, trommer - og da de efter tre kvarter på scenen annoncerer sidste nummer, damper de fem spillemænd af sved.

En vaklende start

eg er taget på Maskinen i Dronningsholmsgade denne fredag aften med en mission. Svendborg er en by fyldt med musik. På avisen har vi regnet os frem til, at der på byens større spillesteder er mellem 700 og 800 koncerter om året. Det er omtrent to om dagen. Men hvad er det, der gør, at så mange mennesker vil høre livemusik i Svendborg?

Det er det, jeg vil forsøge at finde et svar på ved at tage til alle de koncerter, jeg kan nå hen over weekenden.

Projektet får en lidt vaklende start, for da jeg ankommer til Maskinen klokken otte er jeg den eneste gæst.

Læs resten af reportagen i Fyns Amts Avis mandag.

  • Af: