Musiker, forfatter og kammermusikforening kæmper om kulturpris

Den 2. december uddeler Svendborg Kommune på ny dens kulturpriser. Det sker i Borgerforeningens Guldsal. Foto: Svendborg Kommune.

Musiker, forfatter og kammermusikforening kæmper om kulturpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg Kammermusikforening er blandt de nominerede, når kommunens kulturpris uddeles i december. Foreningen er oppe mod forfatter Josefine Ottesen og musiker Jens Holgersen. Tre musikere er nomineret til ungdomstalentprisen.

Svendborg: Det er et par kendte navne, som senere på året kæmper om Svendborg Kommunes kulturpris, der bliver tildelt kunstnere og kulturaktører, som er med til at sætte Svendborg på det kulturelle landkort.

I hovedkategorien er forfatter Josefine Ottesen nomineret sammen med musiker og arrangør af fredagskoncerterne på Lille Torv, Jens Holgersen. Listen over de nominerede rundes af af Svendborg Kammermusikforening.

Det er borgere, råd og institutioner, der i løbet af efteråret har indstillet kandidater til kulturprisen, der uddeles 2. december i Borgerforeningen. Siden har et fagligt udvalg bestående af repræsentanter fra Kulturelt Samråd, Musikrådet, BaggårdTeatret, Svendborg Bibliotek og B&U Teatret skåret feltet ind til de tre nominerede.

Det fortæller Henrik Nielsen (K) formand for Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget i en pressemeddelelse.

- De nominerede kandidater afslører et bredt felt af såvel spirende som garvede kunstnere og kulturaktører, der med deres virke yder en ekstraordinær indsats for at synliggøre Svendborgs mangfoldige kulturliv, siger han.

Samtidigt med kulturprisen uddeles også ungdomstalentprisen. Her er 22-årige Benjamin Hingebjerg, der spiller klassisk slagtøj, nomineret. Det samme er 19-årige Laura Teglhøj (teater og musik) og den 15-årige trommeslager Nina Thordsen.

Præsentation af de nominerede og afsløringen af de to prisvindere sker ved en åben prisfest i Borgerforeningens Guldsal lørdag d. 2. december kl. 13.00.

Svendborg Kulturpriser
Kulturprisen tildeles en person eller gruppe af personer bosiddende i Svendborg Kommune, der har ydet en ekstraordinær indsats for at sætte Svendborg på det kulturelle landkort. Det kan både være en kunstner eller en kulturperson. Prisen består af et kunstværk samt en cittaslowkurv med kulturgavekort. Ungdomstalentprisen tildeles en ung eller en gruppe af unge mellem 15 og 25 år, der har vist et specielt talent inden for musik, billedkunst, litteratur, teater, dans eller film. Prismodtageren skal have boet størstedelen af sit liv i Svendborg Kommune. Prisen består af en skulptur samt et rejselegat.

Musiker, forfatter og kammermusikforening kæmper om kulturpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce