Svendborg: Tirsdag 17. oktober er det FN's internationale dag for udryddelse af fattigdom, og den anledning griber Svendborg Museum. Naturligvis, fristes man til at sige, da museet jo huser Danmarks Forsorgsmuseum, og det er da også her, fattigdom vil blive udryddet for en dag.

Fra klokken 10 til 16 kan besøgende høre historien om livet på fattiggården dengang og blive klogere på, hvordan det er at være udsat både før i tiden og i dag. Man kan opleve den prisvindende udstilling "Fattigdom på tværs", udstillingen "Hus forbi FORDI" og få en snak med SAND - de hjemløses landsorganisation, og man kan støtte Kirkens Korshær, som sælger syltetøj og strikketøj. Det hele krydres med smagsprøver på en græskarsuppe lavet af græskar fra museets egen have.

- Det er et vigtigt emne. For uanset om man mener, at der er fattigdom i dagens Danmark eller ej, er der socialt udsatte og marginaliserede borgere, som vi som samfund må forholde os til, siger medarrangør Christina Holst i en pressemeddelelse. 

Det hele koster ikke andet end entréen til museet, hvilket er 50 kroner for voksne og gratis for børn under 18 år. (jurb) 

  • Bødiker_Julie_Ruby_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' redaktion i Svendborg og skriver om meget forskelligt, men har brugt særligt mange arbejdsdage på at dække sygehusstof, Svendborgbanen og by- og havneudvikling. Mine rødder er jyske, men mit hjerte er tabt til Sydfyn.