Museum rykker udstilling til Skarø

Nils Valdersdorf og Svendborg Museum rykker sit mobile museum, Den Sorte Boks, til Skarø den 27. juli. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Museum rykker udstilling til Skarø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udstilling om øliv åbner på Skarø den 27. juli klokken 12. Mobilt museum havde 600 besøgende de første otte dage i Skårup.

Skarø: Svendborg Museums mobile museum rykker til Skarø den 27. juli.

Her rykker Den Sorte Boks til øen med udstillingen "Øliv", og i en pressemeddelelse skriver museumsinspektør Nils Valdersdorf Jensen, at man vil få indblik i "det historisk særlige ved at bo på en ø, hvor det lille samfund i høj grad er overladt til sig selv. I en fortælling, der er fælles for alle Danmarks småøer, fortælles om social kontrol, stærke fællesskaber og samklang med naturen."

Udstillingen har hjemme i en container, og derinde vil man blandt andet kunne finde en plakat for Bøsselejr på Skarø i 1988, som Nils Valdersdorf beskriver således: "Bøsselejren er et godt eksempel på, hvordan øer appellerer til fantasien og gennem historien er blevet brugt til fængsler, samfundseksperimenter og utopier. Ølejren har været et frirum. Det kan man tydeligt fornemme på bøsselejrens sange, der hylder nøgne kroppe, faste lår og store lem."

Den Sorte Boks har siden 30. juni stået i Skårup, hvor udstillingen omhandler modstandskampen under anden verdenskrig. En udstilling som de første otte dage havde godt 600 besøgende, og som kan ses frem til den 24. juli.

På Skarø er ferniseringen den 27. juli klokken 12, og efterfølgende kan man komme med på øvandring med museumsinspektøren. "Øliv" vil være at finde på Skarø i en måneds tid, inden næste udstilling får hjemme i Ballen. (catj)

Museum rykker udstilling til Skarø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce