Multihallen med i sparerunden


Multihallen med i sparerunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Millioner til kommunalt tilskud til multihallens drift kan blive offer for sparekniven, mener Socialdemokraterne

SVENDBORG: De storstilede planer om udbygning af Svendborghallerne kan blive ramt af de hårde sparekrav, som Svendborgs politikere svedende forsøger at opfylde.

Socialdemokraterne vil have de millioner, der på forhånd er afsat i driftstilskud til multihal-projektet, ind i sparedrøftelserne.

- Vi kommer til at drøfte driftstilskuddet til hallerne i lyset af, at vi skal finde reduktioner på driften på over 40 millioner kroner, siger Socialdemokraternes gruppeformand, Curt Sørensen.

Hidtil har det planlagte milllion-store kommunale driftstilskud til den kommende multihal været holdt uden for sparedrøftelserne.

Da samtlige byrådspolitikere i slutningen af maj holdt et daglangt seminar for at finde besparelser i 2009, var det store driftstilskud til hallerne i de kommende år ikke nævnt med et ord.

Svendborg Kommunes direktion præsenterede politikerne for at hav af sparemuligheder - forslag for næsten 50 millioner kroner. Blandt dem var ikke tilskuddet næste år til Svendborghallerne.

Der er allerede afsat 4,5 millioner kroner til hallerne næste år. Fra 2010 er tilskuddet på 6,7 millioner kroner. Det stiger over 10 år til 8,4 millioner.

Logisk rækkefølge

Det lå - ifølge kommunaldirektør Erik Meldgård Bendorf - ikke nogen politisk prioritering i, at driftstilskuddet til Svendborghallerne næste år ikke var taget med i direktionens godt 60 spareforslag til politikerne.

Der skal i juli være et nyt seminar, hvor politikerne skal se på anlægsbudgettet næste år. På anlægsområdet er der afsat penge til Svendborghallerne. Hvis disse penge fjernes, så skal driftstilskuddet også fjernes. Men det ville, mener kommunaldirektøren, ikke give mening at diskutere fjernelse af driftstilskud, hvis man på seminaret i juli fastholder anlægsudgiften.

Socialdemokraterne støtter udbygningen af Svendborghallerne. Men de har hele tiden været kritiske overfor det store kommunale driftstilskud til en hal, der skal drives af et privat selskab

Så Socialdemokraterne vil ifølge Curt Sørensen have driftstilskuddet med ind i bestræbelserne på at finde million-besparelser næste år.

I forvejen er multihal-projektet til 129 millioner stærkt forsinket. Svendborg Kommune har i lang tid forsøgt at få et nyt møde med de private investorer - fordi Statsforvaltningen ikke har sagt god for den nuværende aftale mellem kommunen og de private.

I fem måneder er det ikke lykkedes for kommunens tovholder på projektet, vicekommunaldirektør Kjeld Jakobsen, at få et sådant møde i stand.

Først derefter skal Statsforvaltningen spørges igen om den økonomiske model bag Svendborgs kommende hal.

Licitationsmaterialet skulle ifølge planen have været sendt ud i sidste måned. Nu regner Kjeld Jakobsen med, at det kan ske i efteråret.

Hvis multihal-projektet bliver til noget, så bliver der under alle omstændigheder så forsinket, at Curt Sørensen mener, de 4,5 millioner, der er afsat næste år, allerede er sparet.

Multihallen med i sparerunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce