En mand blev onsdag eftermiddag grebet i hærværk mod en bil og overdraget til politiet. Halvanden time senere var frontruderne smadret på seks biler ved politistationen.

Meget tyder på, at en person er godt og grundigt træt af betjentene på politistationen i Svendborg.

I hvert fald har seks biler, der alle holdt parkeret på parkeringspladsen ved politistationen på Tvedvej, fået smadret deres frontruder. Fem af bilerne er ejet af ansatte på politistationen, mens en bil tilhørte en gæst.

Hærværket mod de private biler er alle begået onsdag i tidsrummet mellem klokken 17.30 og 19.00, da en betjent på vej hjem fra tjeneste opdagede, at hans og yderligere fem biler havde fået ødelagt forruden.

En gerningsmand er ikke pågrebet, men politiet skal nu have en snak med en 54-årig mand fra Svendborg. Han smadrede tidligere på dagen to sideruder i en personbil på Dronningholmsvej tæt ved politistationen, men blev pågrebet på stedet og tilbageholdt, indtil politiet nåede frem.

Det skete klokken 16.05, og efter at politiet havde fortalt, at han kunne vente en bøde og et erstatningskrav, blev han løsladt. Inden for den næste halvanden time blev de seks biler på politistationen vandaliseret.

Anders Lundegaard, politikommissær ved Fyns Politi, kalder sammenhængen for påfaldende, og fortæller, at man nu vil have en snak med den 54-årige mand.

- Det er påfaldende, men det er langtfra sikkert, at det er ham. Vi har også mange andre navne i tankerne, når vi tænker tilbage på konfrontationer mellem borgere og politi, siger Andres Lundegaard.

Politiet har fået anmeldelse om yderligere to tilfælde af hærværk mod biler. På Poulinevej i Rantzausminde er bagruden på VW Up blevet ridset, mens to døre er blevet ridset på en VW Golf, der holdt parkeret på Kobberbæksvej.

Begge disse sager er dog nogle dage gamle.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.