750 ryttere okser rundt i Svendborg på mountainbike til løbet Bissen med start og mål på Frederiksø i havnen.

Svendborg: En strid vind og ikke ret meget varme fik de at okse rundt i, mountainbikerne, der i dag, storebededag, kører Bissen 2017.

Men med undtagelse af lidt snak om vinden i krogene var det ikke noget, der lagde en dæmper på stemningen, da 750 bissebikere stillede til start klokken 11 her til formiddag.

- Storebededag er bare blevet til storebissedag, lød det fra stævneleder Rico Busk, der var yderst tilfreds med deltagelsen i løbet.

- Vi er 750 i år. Det er 100 flere end sidste år. Jeg tror kun lige, der er to eller tre startnumre til salg, sagde han kort før startskuddet til først den 75 kilometer lange Bissen, og siden Bumsen på 50 kilometer og Nitten på 25.

Foruden de 750 ryttere deltog 80 børn fordelt på to løb.

Og nu har Bissen den størrelse, det nok skal have, mener Rico Busk.

- Sidste år var der lidt flaskehalsproblemer rundt på ruten, men det skulle vi mene, vi har fået klaret i år, så der er plads til de 750. Men så tror jeg heller ikke, det skal være større, for det vigtigste for os er, at folk får en god oplevelse. Kvaliteten er vigtigere en størrelsen, siger han.

  • Bødiker_Julie_Ruby_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' redaktion i Svendborg og skriver om meget forskelligt, men har brugt særligt mange arbejdsdage på at dække sygehusstof, Svendborgbanen og by- og havneudvikling. Mine rødder er jyske, men mit hjerte er tabt til Sydfyn.