Svendborg: Der vil være rekordmange skoler med, når det fredag 9. februar på ny er Skolernes Skakdag.

I Svendborg har 142 elever fra henholdsvis Tved Skole, Byhaveskolen og Vestermarkskolen afd. Fåborgvej tilmeldt sig skakdagen, hvor der bliver rig mulighed for at lægge smarttelefonen i skuffen og i stedet give hjernen en god omgang motion.

Det fortæller skoleleder på Vestermarkskolen, Finn Næshave.

- I en tid med smarttelefoner og sociale medier, hvor børn og unge hele tiden skal forholde sig til omverdenen, er skoleskak en sjov og anderledes metode til at træne fordybelse og koncentration. På Skolernes Skakdag lægger vi Ipads og telefoner på hylden og møder i stedet hinanden på skakbrættet, siger han.

Skolernes Skakdag foregår i hele landet og bliver arrangeret af lokale skoler i samarbejde med Dansk Skoleskak samt partnerne Spar Nord Fonden, Politiken og Børnenes Hovedstad. (heng)

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyns Amts Avis' Svendborg-redaktion, hvor jeg beskæftiger mig med alle områder af lokalstoffet. Jeg er uddannet fra Roskilde Universitet, hvor jeg har en Cand.Comm med speciale i Journalistik. Jeg har været ansat på Fyns Amts Avis siden 2011 og har en fortid som praktikant på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var på Nordfyns lokalredaktion og sportsredaktionen.