Joan Nielsen har været kontanthjælpsmodtager i 13 år. Og så er hun mor til syv - seks af dem bor stadig hjemme.

- Vi har jo, hvad vi skal bruge, og jeg får det til at køre rundt med lidt omtanke. Det ville være forkert at kalde mig fattig, men jeg vil kalde mig "i den lavere ende", siger Joan Nielsen.

Livet i den lave ende betyder blandt andet, at Joan Nielsens børn har fået friplads i deres institutioner, at julegaverne skal købes ind allerede fra sommerferien for at have råd, og at hendes 9-årige søn må vente med at få en ny cykel, selvom han mangler den.

Søndag holder Bekæmp Fattigdom NU fattigdomskonference på Østre Skole i Svendborg.

Joan Nielsen er ifølge regeringens fattigdomsgrænse ikke fattig, fordi hun får børnepenge og boligsikring. Men hun ved, hvordan det er at sidde med en stram økonomi. Hun håber, at konferencen vil være med til at sætte mere fokus på individet.

Det var nemlig først, da Joan Nielsen for tre år siden fik individuel rådgivning ved nogle kurser igennem jobcentret, at hun fik følelsen af, at der blev lyttet.

- Kurset gav mig selvtillid. Du kan ikke gå ud og søge et job og få et job, uden at du har selvtillid, fortæller hun.

Hun opfordrer politikerne til at skyde penge i lignende projekter. Ifølge hende bliver det på den måde nemmere at søge et job på egen hånd. Og på den måde få flere ud af fattigdom.

Læs hele artiklen i Fyns Amts Avis søndag.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
13
Minister takker nej til fattigdom

Minister takker nej til fattigdom

86
Morten Østergaard, kan du leve for 571 kroner om ugen?

Morten Østergaard, kan du leve for 571 kroner om ugen?

1
Fattigdom i fokus på konference i Svendborg

Fattigdom i fokus på konference i Svendborg