Genopbygningen af Christiansmøllen er et tilløbsstykke i Svendborg torsdag formiddag og eftermiddag. Fyns Amts Avis spørger tre tilskuere, hvorfor de er dukket op med kamera om halsen og forventninger i maven.

Erik Strid 74, pensioneret præst, Svendborg:

- Jeg bor et stenkast herfra, og vi har i lange tider lidt under ikke at have vinger på den mølle. Jeg blev så glad, da de pakkede den ud omkring min fødselsdag for en uges tid siden. Det betyder rigtig, rigtig meget for byen. Christiansmøllen med lys i er en måde at finde hjem på - man kan se den fra Tåsinge og fra havnen. Det er simpelthen en del af Svendborgs måde at præsentere sig selv på. Alene derfor er det altså rigtig godt, at den er klar igen.

Kurt Jørgensen, 64 år, pensionist, Svendborg:

- Jeg har rendt og leget her som dreng i området, så jeg er kommet for at se, at vi får den tilbage igen. Det betyder meget for Svendborg - den er kendt med lys på vingerne i vinterperioden, så det betyder også meget turistmæssigt.

Peter Skov Hansen, 63 år, Svendborg:

- Det er vigtigt for Svendborg, at vi får vores vartegn tilbage. Vi mangler den, når vi kommer kørende udefra og ikke kan se den. Det betyder alt. Den har været der gennem mange år, og det er fint, den kommer tilbage.

  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
Restaureret vartegn: Borgere vil have lyset på møllevingerne tilbage

Restaureret vartegn: Borgere vil have lyset på møllevingerne tilbage

Christiansmøllen får lys på - men ikke på vingerne

Christiansmøllen får lys på - men ikke på vingerne

Byens vartegn er tilbage: Alt klappede, da møllen fik hat og vinger igen

Byens vartegn er tilbage: Alt klappede, da møllen fik hat og vinger igen