Det sydfynske erhvervsprojekt Co-create Sydfyn har modtaget 15 millioner kroner i støtte fra Syddansk Vækstforum. Projektet skal skabe økonomisk vækst målrettet små og mellemstore virksomheder.

Svendborg: Der blev skabt glæde i gangene på Fremtidsfabrikken tirsdag, da der kom besked om, at Syddansk Vækstforum har bevilget knap 15 millioner kroner til erhvervsprojektet Co-create Sydfyn.

Projektet, der starter den 1. januar til næste år, har til formål at skabe økonomisk vækst og flere arbejdspladser for små og mellemstore virksomheder på IT-området samt det maritime område, og projektet er et samarbejde mellem de fire sydfynske kommune Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Ærø og Langeland Kommuner.

Helt nøgagtigt får projektet 14,9 millioner kroner i direkte tilskud fra Syddansk Vækstforum, og det glæder formand for Erhvervs- Beskæftigelses- og Kulturudvalget i Svendborg Kommune, Henrik Nielsen (K).

- Fantastisk. Kursen er sat mod vækst og udvikling. Vækstforums ja til Co-create Sydfyn vil styrke vores indsats overfor maritime- og IT-iværksættere og små og mellemstore virksomhed. Og dermed styrke den indsats, vi allerede har iværksat med etableringen af Fremtidsfabrikkens IT og maritime iværksætterhus i Kvægtorvet. Det er virkelig en god nyhed for Sydfyn, siger Henrik Nielsen i en pressemeddelelse fra Fremtidsfabrikken.

Plads til 77 virksomheder

Ifølge samme pressemeddelelse skal Co-create skabe økonomisk vækst og flere arbejdspladser ved at tilbyde små og mellemstore virksomheder nogle af de ting, virksomhederne har efterspurgt i en forundersøgelse. Det er blandt andet kompetenceforløb med fokus på forretnings- og ledelsesmæssige kompetencer, kollektive uddannelsesforløb, workshops og adgang til mentorer af forskellig art.

Samlet set koster projektet 19,8 millioner kroner. Af dem kommer 9,9 millioner kroner fra EU Socialfond og 5 millioner kroner kommer fra Vækstforums regionale udviklingsmidler.

Det er Svendborg Kommune, der står som ansøger på projektet, men udover de tre øvrige sydfynske kommuner er også Udvikling Fyn, Ærø Turist- og Erhvervsforening, Langeland Turist- og Erhvervsforening og Simac partnere i projektet.

Projektet har plads til 77 virksomheder og 56 iværksættere, og projektets realitet glæder Claus Walther Jensen, direktør i Automation Lab A/S.

- Det er en meget glædelig nyhed for det sydfynske erhvervsliv. Vi har flere nystartede virksomheder, som vi hjælper med opbygning af prototyper, og de vil i det nye projekt få adgang til hjælp både teknisk og forretningsmæssigt som kan hjælpe dem igennem den vanskelige startsfase, siger han i en pressemeddelelse.

Fremtidsfabrikken tilbyder i forvejen forløb til iværksættere, men Co-create adskiller sig væsentligt fra det allerede eksisterende, siger Susanne Linnet Aagaard, som er midlertidig tovholder på projektet.

- Fremtidsfabrikken har hidtil haft tilbud til kreative iværksættere som designere, grafikere og konsulenter. Og det har været udelukkende henvendt til iværksættere. Det her adskiller sig ved at være til både iværksættere og små- og mellemstore virksomheder, og så målgruppen IT og maritime virkshomheder, og de har en helt anden tilgang og et andet sprogbrug, end de kreative iværksættere, så de har brug for noget andet. og det er det, projektet her giver dem, siger Susanne Linnet Aagaard.

  • ## BYL Thornfeldt_Kasper-Emil_(2015)_003.jpg

    Af:

    Journalist på Svendborgredaktionen på Fyns Amts Avis med fokus på politik. Jeg har tidligere været på lokalredaktionen på Ærø samt den fælles sportsredaktion, Sport Fyn. Jeg er bosat i Odense.