Mobilfirma fik for meget hul igennem

Kryset Mølmarksvej/Vestergade blev gennemgravet flere gange. Knap var kommunen færdig med kloakarbejde, før fjernvarmen skiftede kabler. (
Foto: Hans Sturesson).

Mobilfirma fik for meget hul igennem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både entreprenør og Svendborg Kommune blev stævnet for at smadre netkabel - men firmaet tabte sagen

SVENDBORG: Mobilfirmaet Telia Net har efter fem års kamp i retssystemet tabt en sag mod både entreprenør og Svendborg Kommune. Sagen drejede sig om et smadret netkabel ved krydset Mølmarksvej/Vestergade.

Kloakfirmaet Munkholm & Andersen A/S blev i 2002 ansat til opgaven med at føre store stålrør igennem krydset. Arbejdet blev udført, men undervejs blev Telia Nets fiberkabel beskadiget, og Telia Net måtte bruge 60.000 kroner på at få redt trådene ud og få fiberkablet retableret.

Telia Net anlagde erstatningssag mod entreprenørfirmaet, der i byretten blev frifundet med den begrundelse, at kommunen hidtil havde givet udtømmende oplysninger om ledninger, og at entreprenøren derfor var i god tro, da stålrørene blev presset igennem jorden i knap fire meters dybde. En dybde, der anses som sikker.

Kommunen havde dog via rådgivende ingeniørfirma Cowi Consult givet entreprenøren udtrykkelig besked om, at firmaet selv skulle skaffe alle nødvendige oplysninger om ledninger i jorden. Det var endda med fed skrift anført, at teleselskaberne skulle spørges om lyslederkabler.

Om denne oplysning var for upræcis, vides ikke, men entreprenøren blev frifundet ved såvel byretten som landsretten.

Alle kan ikke vide alt

Telia Net stævnede herefter bygherren Svendborg Kommune for at få sine 60.000 kroner dækket, men kommunen klarede i denne uge frisag ved byretten, og Telia Net blev dømt til at betale kommunens omkostninger i sagen på 12.000 kroner.

Retten tog ud over selve sagen også stilling til spørgsmålet, om Svendborg Kommune kan regnes som en helhed, der skal have styr på alt - herunder alle ledninger i vejene. Også her blev svaret et nej, da det - som det hedder i dommen "ikke er praktisk muligt at delagtiggøre alle ansatte i den viden, som enkelte medarbejdere har eller har haft fra behandlingen af sager. Systematiserede søgesystemer er særdeles omkostningskrævende, og det kan ikke antages, at der er almindelig forvaltningsmæssig pligt til at lave et sådant, hvis ikke der findes regler derom".

Telia Net - der med egne sagsomkostninger skønnes at have brugt langt over 100.000 kroner på sagen - overvejer nu, om landsretten også skal se på frifindelsen af Svendborg Kommune.

Mobilfirma fik for meget hul igennem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce