Mobil Politistation: Det venlige politi kom til Frederiksø

Politiassistentene Steffen Daugaard og Torben Overgaard havde en fin dag på havnekajen, hvor de mødte svendborgenserne. Foto: Gitte Gedde

Mobil Politistation: Det venlige politi kom til Frederiksø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Betjentene i Fyns Politis nye rullende politistation tog mod stort, men mest småt, da de onsdag parkerede på kajen. Steffen Daugaard og Torben Overgaard nød at komme ud af kontorerne på politigården og møde borgerne.

Svendborg: Politiassistenterne Steffen Daugaard og Torben Overgaard fra Fyns Politi havde onsdag fået sig en rigtig loppetjans. Dagens opgave bestod hovedsaglig i at sidde i en havestol og misse mod efterårssolen, lytte til vandets klukken i bolværket og få sig en snak med de forbipasserende på kanten af Frederiksø.

Lige til at holde ud.

- "Det venlige politi", var der en dame, der kaldte os, og det blev vi jo glade for, fortæller Steffen Daugaard.

Han og kollegaen var de heldige, der fik mulighed for at tage den hvide kassevogn og trille Fyns Politis mobile politistation til Svendborg.

- Jeg skulle egentlig have hjulpet københavnerne i bande-indsatsen, men vagten blev aflyst, og så kunne jeg jo tage med her, siger Torben Overgaard med et smil.

I det hele taget er der flere ressourcer at gøre godt med for Fyns Politi, der har fået alle mand hjem fra grænsebevogtning og terrorsikring efter flere år med mangel på mandskab.

Hvem, der skal bemande den mobile station i fremtiden, vides endnu ikke, men Steffen Daugaard gætter på, at det godt kunne blive en mindre del for praktikanter i den nye politiuddannelse.

"Det venlige politi", var der en dame, der kaldte os, og det blev vi jo glade for.
Steffen Daugaard, politiassistent.
Mobile politistationer
Brugen af mobile politistationer er et af de i alt 14 initiativer, som justitsminister Søren Pape i sidste uge præsenterede i udspillet 'Nærhed og tryghed'. Målet med de rullende politistationer er at skabe større synlighed og tilgængelighed i politikredsen. De foreløbige erfaringer har vist, at mobile politistationer har værdi for politiets tryghedsskabende indsatser
En del borgere kom forbi med stort og småt, og de to betjente noterede det hele. Foto: Gitte Gedde
En del borgere kom forbi med stort og småt, og de to betjente noterede det hele. Foto: Gitte Gedde

Småt men vigtigt

Der blev i hvert fald taget godt imod betjentene onsdag morgen. Næppe havde de to kolleger parkeret ud for rundbuehallen, hvor der åbnede et firedages street food-marked, førend den første konsultation meldte sig.

- Det var et ældre ægtepar, der kom kørende i bil for at snakke med os om et problem, de havde. Og så var vi jo i gang, fortæller Steffen Daugaard.

Dagen igennem er børn og voksne kommet forbi med stort og småt - mest småt.

- Det kan være noget med manglende skiltning, noget med færdsel og larmende knallerter. Spørgsmål om kørekortsregler, en generende campingvogn uden plader, men også tip om narko, siger Steffen Daugaard.

- Det meste er i småtingsafdelingen og ikke noget, de vil ringe og belemre os med over telefon. Men derfor kan det jo være vigtigt nok for den enkelte, og om ikke andet kommer de af med deres problem. For os er det en måde at stikke en finger i jorden på, og vi noterer alt, hvad vi får ind.

- Der har også været børn, der lige havde lyst til at kigge ind i bilen, siger Torben Overgaard.

- Og så var der et par, der lige ville se bilen, fordi de overvejede at købe sådan en selv.

Den mobile politistation er indrettet i en kassevogn. Foto: Gitte Gedde
Den mobile politistation er indrettet i en kassevogn. Foto: Gitte Gedde

Potentiale

De to betjente har også gjort sig nogle tanker om, hvordan turen skal evalueres, når de kommer tilbage til Odense Politigård.

- Vi skulle nok have noget skriftligt materiale, som vi kan dele ud af, siger Torben Overgaard.

- Og så er det også en god og givende aflastning fra det daglige arbejde at komme ud og møde borgerne. Det er et skridt på vej tilbage til noget sund fornuft, siger Steffen Daugaard, der indtil april var politikollegernes tillidsmand gennem 20 år.

Han kan godt se potentiale i den rullende politistation, som Fyns Politi lancerede i sidste uge, og som justitsminister Søren Pape (K) også slog på tromme for forleden.

- Det giver noget nærvær, at vi er til stede de steder, hvor der er mange mennesker. Det kan være til arrangementer som her, men det kan også være, hvor der er særlige behov. For eksempel i Nørre Aaby, hvor nogle unge mennesker har skabt problemer en periode.

- Nu skal vi evaluere de tre dage, vi har været på farten, og så tænker jeg, at det bliver en dynamisk ting, hvordan det udvikler sig. Omfanget afhænger jo af ressourcerne, og det kan jeg ikke svare på. Men det er da ikke umuligt, at vi for eksempel kunne være til stede i Frederiksgades natteliv en gang imellem. Men det er der andre end mig, der skal svare på, når der ligger en plan.

De to politiassistenter har denne dag kun haft et par stole og borde og deres notesbøger med. Det er dog meningen, at den mobile station skal indrettes med computere og andre ting, så der kan arbejdes mere effektivt.

- Og måske et par vinduer at kigge ud af, når vi bliver nødt til at trække indendørs, siger Steffen Daugaard.

Mobil Politistation: Det venlige politi kom til Frederiksø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce