I flot solskin går det fint - så sidder Doggens faste flok af misbrugere ved de bænke og borde, de selv lige har malet - men i skidtvejr inde i skuret er pladsen trang
Svendborg: Forårssolen kan godt lokke husarerne udendørs til de nymalede bænke, som blev oversmurt aftenen før og derfor endnu ikke er ganske tørre.

Så sidder brugerne af værestedet Doggen på Frederiksøen og nyder deres Slots-øl og hinandens selskab.

Så er der plads til alle. Labradoren Wilma, som fornylig faldt i havnen og måtte fiskes op af lodsbåden, halvsover. Det er hunde som Wilma, der har givet navn til værestedet.

Men i skidtvejr, indendørs, skal man for alvor holde af hinanden.

- Når vi er 20-25 samlet i skuret, sidder vi virkelig tæt. Vi vil gerne have et større skur. Det skal vi have snakket med kommunen om.

Sådan siger Ole Nick Carlsen, kasserer i foreningen af Doggens brugere. Formanden Kenni Nielsen nikker. Han er enig. Men samtidig klar over, at det nok stadig er Ole Nick Carlsen, der bedst tolker Doggens behov over for omverden, for Kenni er først lige flyttet til byen fra Odense. Han har blot boet i Svendborg 3-4 måneder. En lynkarriere, må man sige.

- Jeg har taget ham i lære, smiler Ole Nick Carlsen, inden disse to repræsentanter for misbrugerflokken omkring Doggen drager til møde på rådhuset i håbet om, at de seneste ugers dårlige omtale af stedet ikke påvirker den politiske velvilje på Ramsherred.

To grove voldsepisoder knytter sig til værestedet og kajpladsen ud for Doggens nyerhvervede potteplanter.

Men anmeldelserne har ikke hold i virkeligheden, mener alle omkring Doggen. Deriblandt ham, som blev anholdt og fængslet efter den første episode.

Læs mere i Fyens Stiftstidende i dag.