Ministersvar: Ingen udsigt til cykelsti fra Ollerup til Svendborg

Der er fortsat ikke en tydelig udsigt til en cykelsti forbi Hvidkilde Gods ved Ollerup. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Ministersvar: Ingen udsigt til cykelsti fra Ollerup til Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslisten i Svendborgs Jesper Kiel (EL) har spurgt transportministeren, om Vejdirektoratet har råd til at anlægge en cykelsti mellem Ollerup og Svendborg. Det er der ikke, svarer Ole Birk Olesen (LA).

Svendborg: Spørgsmålet om en cykelsti på strækningen mellem Ollerup og Svendborg har været forbi transportminister Ole Birk Olesens (LA) bord. Det har byrådsmedlem i Svendborg og vikarierende folketingsmedlem Jesper Kiel (EL) sørget for.

Kiel har forhørt sig, om Vejdirektoratet har konkrete planer for at sikre cyklisterne på den omtalte strækning, og om det inden for direktoratets budgetter er muligt at finde penge til at anlægge en cykelsti.

Det er dog et nedslående svar, som Svendborg-politikeren har modtaget på skrift. Ole Birk Olesen har været i kontakt med Vejdirektoratet og skriver således, at der ikke er mulighed for at finde penge til en cykelsti indenfor driftsbudgettet - det kræver en anlægsbevilling.

Sådan en kunne Svendborg Kommune have ansøgt om, da der i 2017 var afsat 100 millioner kroner i en pulje til at forbedre forholdene for cyklister i Danmark. Svendborg Kommune benyttede sig ikke af muligheden, og søgte således ikke om midler til etableringen af en cykelsti mellem Ollerup og Svendborg.

En dyr plan

Vejdirektoratet og Svendborg Kommune har tidligere været i kontakt om anlæggelsen af cykelstien, der strækker sig over cirka 2,3 kilometer. De 2,3 kilometer går dog ikke lige ud af landevejen, og det fordyrer processen.

I Ole Birk Olesens svar står der således:

- Der er en række forskellige terrænmæssige, landskabelige og kulturhistoriske forhold på strækningen, blandt andet ved Hvidkilde Gods, der betyder, at anlæggelse af en cykelsti vil blive meget dyr.

Transportministeren skriver yderligere, at Svendborg Kommune i 2015 udarbejdede et projektforslag og præsenterede det for Vejdirektoratet, som senere samme år gennemgik forslaget med henblik på at anslå en pris. Her blev det vurderet, at projektet kunne gennemføres for omkring 40 millioner kroner. Penge som kommunen meddelte, man ville ansøge om bidrag fra fonde og fra statslige midler.

Ministersvar: Ingen udsigt til cykelsti fra Ollerup til Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce