Transportminister Hans Christian Schmidt (V) har givet DSB ni dage til at finde en løsning, så passagerer ikke bliver sat af i Stenstrup

Svendborg: Transportminister Hans Christian Schmidt (V) har skruet bissen på over for DSB og Banedanmark.

Onsdag holdt han møde med de to parter om Svendborgbanen, og han gav dem en klart defineret opgave.

- Jeg har sagt, at jeg forventer en rapport med fuldstændig konkrete løsningsforslag til, hvordan man forhindrer, at passagerer mod deres vilje bliver sat af på Stenstrup Station, fortæller transportministeren onsdag aften.

En deadline fik de også.

- De har fået at vide, at jeg forventer, at rapporten ligger på mit bord næste fredag, siger Hans Christian Schmidt.

Som vi tidligere har beskrevet, har DSB for vane at plante folk i Stenstrup og køre tilbage til Odense for at indhente forsinkelser - og dermed leve op til de kunderettidighedsmål, der er opstillet i kontrakten med staten.

Hvor ofte det skete i 2015, har Hans Christian Schmidt ikke fået svar på, men han har fået at vide, at manøvren blev foretaget otte gange i perioden fra midt i december 2015 og en måned frem. Altså et par gange om ugen i gennemsnit.

Og han kan ikke lide det.

- Det er dårlig service. Ideen med en køreplan er ikke, at passagerer skal sættes af på Stenstrup Station, siger han.

Lokale politikere jubler

I Svendborg vækker ministerens indblanden i forholdene på Svendborgbanen begejstring hos borgmester Lars Erik Hornemann (V).

- Jeg er glad for, ministeren nu tager det alvorligt. Vi præsenterede ham for de her udfordringer i oktober, hvor han lovede at tage kontakt til Banedanmark og DSB, men i det svar, vi fik tilbage fra ministeren, var det som om, han stillede sig tilfreds med de statistikker, de fremviser, i stedet for at forholde sig til problemstillingerne, så derfor er jeg rigtig glad for, at han nu reelt tager sig af det, siger han.

Også byrådsmedlem og vikarierende folketingsmedlem Jesper Kiel (EL) er tilfreds med ministerens krav om handling.

- Nu glæder jeg mig så bare til at se de forslag, DSB og Banedanmark kommer med, siger Jesper Kiel, der selv gennem de seneste måneder har stillet en række spørgsmål til ministeren om Svendborgbanen i folketingssalen.

  • Bødiker_Julie_Ruby_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' redaktion i Svendborg og skriver om meget forskelligt, men har brugt særligt mange arbejdsdage på at dække sygehusstof, Svendborgbanen og by- og havneudvikling. Mine rødder er jyske, men mit hjerte er tabt til Sydfyn.

Mere om emnet

Se alle
21
Smidt af toget fem gange: Pendler får ikke en krone for det

Smidt af toget fem gange: Pendler får ikke en krone for det

17
Politikere raser: Passagerer dumpet i Stenstrup 105 gange

Politikere raser: Passagerer dumpet i Stenstrup 105 gange

Togbusser indsat: Jordskred aflyser tog mellem Ringe og Svendborg