Transportminister Hans Christian Schmidt har sat tommeskruerne på DSB og Banedanmark.

Frem med fakta, kom med en plan - og lav den sammen.

Sådan lyder de krav, som transportminister Hans Christian Schmidt (V) har stillet til dels DSB, dels Banedanmark i sagen om den udskældte togstrækning mellem Svendborg og Odense.

Som vi tidligere har berettet, lever Svendborgbanen op til de krav, der er stillet til rettidighed i kontrakten - i hvert fald på papiret.

Men af dem fremgår ikke, at forsinkelserne på banen ofte er meget store, og at DSB har det med at indhente tidsplanen ved slet og ret at tømme togvognene for passagerer i Stenstrup for så at køre tilbage til Odense.

Hvor ofte det sker, svæver i det uvisse. Også for transportministeren.

- Derfor har jeg bedt om en redegørelse for, hvor tit toget vender om i Stenstrup, siger Hans Christian Schmidt til Fyns Amts Avis.

Ministeren oplyser også, at han har forlangt et overblik over, hvor ofte tog bliver aflyst - ligesom han har krævet en handlingsplan for, hvordan problemerne kan kommes til livs.

Og der skal være tale om en koordineret plan, fremhæver han.

- Pendlerne er ligeglade med, om det er Banedanmarks eller DSB, der er skyld i forsinkelserne. Derfor har jeg sagt til dem, at nu må de altså sætte sig sammen og lave en koordineret handlingsplan for, hvordan vi kan forbedre rettidigheden og nedbringe antallet af tilfælde, hvor toget vender i Stenstrup, siger han.

Ministeren oplyser desuden, at han forventer at modtage en plan på fredag den 22. januar.

Læs mere i Fyns Amts Avis tirsdag.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.