Transportminister Hans Chr. Schmidt (V) har bedt DSB og Banedanmark om plan, der skal forbedre situationen på Svendborgbanen

Svendborg: Læg fakta på bordet, og sæt en plan sammen.

Sådan lyder de krav, som transportminister Hans Christian Schmidt (V) har stillet til DSB Banedanmark. Og han får svar på fredag, oplyser han til Fyns Amts Avis.

Som vi på det seneste har beskrevet her i spalterne, er banen plaget af forsinkelser, ligesom DSB har for vane at sætte folk af i Stenstrup for så at køre tilbage mod Odense, når køreplanen skal indhentes.

Hvor ofte det sker, ved ingen - heller ikke ministeren.

- Så jeg har bedt om en redegørelse for, hvor mange gange toget vender om i Stenstrup, siger Hans Christian Schmidt.

På papiret lever DSB ellers op til kontrakten, når det handler om rettidighed.

Omvendt har vi her i avisen kunnet berette, at opgørelserne snyder - dels fordi der på Svendborgbanen ofte er tale om meget store forsinkel- ser, dels fordi folk bliver sat af før endestationen med besked om at tage det næste tog.

- Hvis DSB lever op til kravene om 81 procents rettidighed ved at sætte passagerer af i Stenstrup, så dur det ikke. Derfor har jeg bedt om præcise oplysninger om, hvor tit det sker, og hvor mange tog der bliver aflyst, så vi kan tale på et oplyst grundlag, siger Hans Christian Schmidt.

Pendlere er ligeglade

Det er ikke eneste krav.

DSB står for togdriften og ejer togene, mens Banedanmark skal levere signaler og skinner, og så kan man jo altid diskutere, hvem der har skylden, når noget går galt.

- Men pendlerne er ligeglade med, hvem der har skylden. Derfor har jeg sagt til DSB og Banedanmark, at nu må de altså sætte sig sammen og lave en koordineret handlingsplan for, hvordan vi kan forbedre rettidigheden og nedbringe antallet af tilfælde, hvor toget vender i Stenstrup, siger transportministeren.

Og så oplyser Hans Christian Schmidt i øvrigt, at han har noteret sig, at blandt andre Jesper Kiel, Enhedslistens folketingsvikar fra Svendborg, stiller ham kritiske spørgsmål om Svendborg­banen.

- Enhedslisten og andre skal bare huske, at det var SR-regeringen, der med støtte fra blandt andre Enhedslisten lavede aftalen med DSB. Så hvis de synes, det er et problem, at folk bliver sat af før endestationen, så skulle der have været indføjet et forbud mod det i kontrakten. Jeg er træt af, at alle glemmer, hvad de selv har aftalt, siger han.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.

Mere om emnet

Se alle
Svendborgbanen

Svendborgbanen

Positive politiske signaler, men ...