Minister kaldt i samråd: Nye høvl til Svendborgbanen

Torsdag 31. marts gik alt efter køreplanen, da transportminister Hans Chr. Schmidt (V) besøgte Svendborgbanen. Få dage senere gik det galt igen.
Foto: Katrine Becher Damkjær

Minister kaldt i samråd: Nye høvl til Svendborgbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ordføreres tålmodighed er ved at slippe op oven på ny omgang af forsinkelser og aflysninger

Svendborgbanen har de seneste to uger været ramt af forsinkelser, aflysninger og endda en enkelt Stenstrup-manøvre.

Det sker, efter at pendlerne siden 22. februar ellers har oplevet en forbedring som følge af den plan, DSB iværksatte, da transportminister Hans Christian Schmidt (V) i januar krævede det af dem.

Og nu er transportordførernes tålmodighed ved at slippe op.

- Nu er det jo ikke sådan, at Svendborgbanen er en ny foreteelse, og man kan heller ikke sige, at Svendborgbanens problemer er nye. Derfor havde jeg da en forventning om, at når ministeren har været på besøg, og han havde haft en snak med DSB, ville det også fungere, lyder det fra Erik Christensen (S), der har kaldt ministeren i et samråd, som finder sted på torsdag.

Hos Dansk Folkeparti er linen heller ikke særligt lang oven på de mange måneder med bøvl på Svendborgbanen.

- De får altså 3,9 milliarder om året til at løse de her opgaver, så vi skal jo ikke stå og rose dem for, at de løser en situation, hvor tingene ikke fungerer. Det er jo deres forbandede opgave. Det er det, de får deres penge for. Og hvis de ikke kan løse den opgave, må vi få nogle andre til det. Længere er den jo ikke. Udlicitering af dele af strækninger har jeg jo hele tiden gået efter, lyder det fra Kim Christiansen (DF).

Tony Bispeskov, der er informationschef hos DSB, mener dog, at planen for mere stabil drift, som nu har kørt i otte uger, fungerer.

- Vi kan konstatere, at vi, siden den blev sat i værk, har ligget et pænt stykke over 95 procent i kunderettidighed. Det er noget helt andet end i september 2015, hvor vi snakkede 60 procent, siger informationschefen.

Transportminister Hans Christian Schmidt har ikke ønsket at kommentere sagen.

Minister kaldt i samråd: Nye høvl til Svendborgbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce