Transportminister Hans Christian Schmidt (V) tog torsdag morgen med problembarnet Svendborgbanen for at se nærmere på den sydfynske infrastruktur.

Han har slået i bordet og krævet handling, og i morges fik transportminister Hans Christian Schmidt (V) så mulighed for at se, om det har hjulpet.

For her sprang han fra perron 7 i Odense Banegård Center og om bord på toget på den stærkt udskældte Svendborgbanen.

- Jeg kan kun sige, at jeg har hørt en del om Svendborgbanen, sagde Hans Christian Schmidt med adresse til blandt andet Fyns Amts Avis' kampagne: Tog til tiden på Svendborgbanen.

- Men jeg har aldrig kørt med den, og min grundlæggende holdning er, at det altid er godt at komme ud og opleve tingen, som de er i virkeligheden.

Det er Svendborgborgmester Lars Erik Hornemann, der har inviteret ministeren til at smage på, hvordan hverdagen er for pendlerne mellem Fyns to største byer - en invitation, som Schmidt har taget imod.

- Der er ikke grund til at lægge skjul på, at det ikke har kørt, som det skulle, men det gør det nu - og det skal vi også huske at glæde os over, sagde ministeren, der kom tre minutter før toget mod Svendborg kørte. Klokken 8.13 - til tiden.

Ud over Svendborgbanen er der nok en hovedoverskrift på programmet - nemlig et stort cykelseminar Ollerup Gymnastikhøjskole, hvor ministeren skal holde et indlæg.

Og mindre punkter er der også klemt ind.

Hans Christian Schmidt skal således se nærmere på den udskældte overskæring, der deler den gamle Skattergade i Svendborg i to, han skal kigge på det nyetablerede støjværn langs Sundbrovej i Svendborg, og han skal en tur til Hvidkilde Gods, hvor der er planer om at lave 1700 meter cykelsti langs den del af landevejen, der løber forbi Hvidkilde.

Og endelig skal ministeren tale Femern-forbindelse under en arbejdsfrokost på Hvidkilde - et punkt, som pressen ikke har adgang til.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.

Mere om emnet

Se alle
17
Passagerer smidt af i Stenstrup efter signalfejl

Passagerer smidt af i Stenstrup efter signalfejl

7
Minister: Utopisk at tro på stabil Svendborgbane

Minister: Utopisk at tro på stabil Svendborgbane

Tog til tiden: Minister igen i samråd om Svendborgbanen

Tog til tiden: Minister igen i samråd om Svendborgbanen