Minister: Godt med konkurrence på Svendborgbanen

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) mener, at Svendborgbanen kan have gavn af lidt konkurrence.
Foto: TIMO BATTEFELD

Minister: Godt med konkurrence på Svendborgbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Transportminister Hans Christian Schmidt (V)har åbnet for at sende togkørsel på Svendborgbanen i udbud, så for eksempel også Arriva kan byde ind. Det kan give en større kundetilfredshed, men løser dog ikke signalproblemerne

Svendborg: Transportminister Hans Christian Schmidt (V) åbner nu for at sende flere danske togstrækninger i udbud, deriblandt Svendborgbanen.

Ideen forelagde han transportudvalget i tirsdags, og skulle den blive til virkelighed, vil det betyde, at for eksempel Arriva også kunne komme til at køre mellem Svendborg og Odense, hvor nu DSB kører.

Gevinsten ville være, at al statslig togtrafik på regionalbaner vest for Storebælt samles i én udbudspakke, hvilket i følge ministeren vil være billigere for statskassen og gavne passagererne.

Problemerne på især Svendborgbanen har været diskuteret længe, men udlicitering har aldrig før været på tale. Ministeren mener dog, at det kan være en udmærket ide at få noget konkurrence på servicedelen.

- Jeg har givet et bud på, hvad der skal ske, når aftalen med Arriva udløber i 2020, og der mener jeg, at der kan være en mulighed med Odense-Svendborg, som er en lukket bane. Arriva har nogle fantastiske passagertilfredshedstal, hvor de kører i dag, og de har også nogle fantastiske rettidighedstal, siger Hans Christian Schmidt.

Han forestiller sig, at der nu skal ske en politisk behandling af muligheden for at indlemme Svendborgbanen i det kommende udbudsmateriale og giver også udtryk for, at ideen faktisk ikke er helt ny.

- Det har før været drøftet, om ikke det kunne være en god ide på Svendborgbanen med de tog, som Arriva har kørende i Jylland, og som folk er så glade for derovre. Nu er der en mulighed, og det kan man jo så prøve at forholde sig til politisk, siger han.

Sagen kort
Transportminister Hans Christian Schmidt (V) gav på et møde i Transportudvalget udtryk for, at Svendborgbanen og strækningen mellem Vejle og Struer skal sendes i udbud, sådan at al regional togdrift vest for Storebælt bliver samlet i én udbudspakke.
Siden 2003 har Arriva været operatør i Midt- og Vestjylland. Det udbud løber frem til 2020, og derfor vil det også være fra 2020, at det nye udbud træder i kraft.

Signalproblem skal stadig løses

Kørsel med Arriva-tog vil ikke løse problemerne med de signalfejl, som er Svendborgbanens hovedproblem.

Ministeren mener dog, at en udbyder som Arriva måske kan forbedre togturen på anden vis.

- Det handler også om selve togene, om rettidighed og passagertilfredshed. Det er et spørgsmål om, hvad man kan byde på. Man skal prøve at tænke lidt åbent, og de initiativer, der allerede er taget skridt til på Svendborgbanen, ændres der ikke på, siger han.

Minister: Godt med konkurrence på Svendborgbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce