Messe ramt af indbrud: Tyveri af designermøbler for en halv million

Tyvene har blandt andet stjålet en såkaldt Ox-chair fra Schiang Livings messestand i Svendborg Idrætscenter. Stolen har en værdi af 65.000 kroner.

Messe ramt af indbrud: Tyveri af designermøbler for en halv million

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indbrudstyve gik målrettet efter dyre designermøbler ved den store boligmesse i Svendborg Idrætshal.

Svendborg: Et par af messedeltagerne måtte søndag stille op med en noget skrabet stand ved det store bolig-, mad- og designermesse i Svendborg Idrætscenter.

Natten til søndag brød indbrudstyve nemlig ind i hallen, og de gik målrettet efter dyre designermøbler fra to stande, Svendborg Auktionerne og Schiang Living.

Butikschef Henrik Aarslev vurderer, at der alene fra Schiang Livings stand er stjålet møbler og lamper for et sted mellem 300.000 og 400.000 kroner.

Der er blandt andet stjålet otte PH-lamper, et eksemplar af Arne Jacobsen-stolen Ægget og en del Wegner-læne- og spisestuestole - blandt andet i modellerne Y-stol og 7'eren.

- De har også stjålet en Ox-chair, som alene koster 65.000 kroner, mens en af PH-lamperne koster 20.000 kroner. På den måde løber det hurtigt op, forklarer butikschefen.

Stol designet til messen

Tyvene har også stjålet en såkaldt Pelikan-stol, som er designet af Finn Juhl, og som Schiang Living har fået lavet specielt til messen i Svendborg Idrætscenter.

- Den er helt gul, og støder man på sådan én, vil vi gerne vide det, for der findes ikke umiddelbart andre af den, siger Henrik Aarslev.

Fra Svendborg Auktionernes stand er der stjålet en kostbar Bamsestol, designet af Hans J. Wegner, og tyvene har også stjålet to Kay Bojesen-figurer. Fra B&O's stand er der desuden stjålet en højttaler.

Derudover har en messedeltager fået stjålet en kassetrailer, som formentlig er blevet brugt til at køre tyvekosterne væk i.

Birgit Jørgensen, direktør i Intercom, der står bag messen, gætter på, at tyvene har været i hallen om lørdagen, hvor de har planlagt indbruddet. De har brækket en branddør op til idrætscentret og er derefter kommet ind i selve hallen gennem yderligere en dør, der låser automatisk klokken 23.

- Måske har de sat noget i klemme i døren, så den ikke har været låst, vurderer Birgit Jørgensen, der ærgrer sig over indbruddet.

Vagter om natten

Hun fortæller, at firmaet har lavet messer over hele landet i 27 år og aldrig har været udsat for et indbrud som det i Svendborg Idrætscenter.

Henrik Aarslev fra Schiang Living ærgrer sig også, og han opfordrer arrangørerne til i fremtiden at hyre et vagtselskab, så der er vagter i hallen om natten.

- Jeg synes, de har haft for nem adgang, og jeg vil anbefale, at der næste år sættes vagter på, når der er så mange dyre ting i hallen, siger Henrik Aarslev.

Messe ramt af indbrud: Tyveri af designermøbler for en halv million

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce