Mere mystik om SAB-regning

SAB-direktør Jørgen Berg Jensen har ikke kunnet finde dokumentation for, at der er udført arbejde for en regning på 312.500 kroner fra et Odense-arkitektfirma til boligforeningen. Foto: Sonnich Borg

Mere mystik om SAB-regning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ARKIVJAGT: SAB kan ikke finde dokumentation for, at arbejde for 312.500 kr. er udført

SVENDBORG: Der findes ingen dokumentation for, at der faktisk er udført noget som helst arbejde for de 312.500 kroner, som Svendborg Andels-Boligforening (SAB) har betalt til et nu nedlagt arkitektfirma i Odense.

I hvert fald har SAB's administration ikke kunnet finde nogen dokumentation i arkivet. Det oplyser foreningens direktør, Jørgen Berg Jensen, i en redegørelse til Svendborg Kommune.

Kommunen har krævet en redegørelse på baggrund af Stiftstidendes afsløring for et par uger siden af en mystisk regning fra Arkitektfirmaet Jesper Rasmussen A/S i midten af 90'erne. Firmaet var på det tidspunkt fast arkitekt for SAB.

Regningen kom efter at samme, nu afdøde, Jesper Rasmussen havde haft boligforeningens daværende formand, Robert Jensen, og daværende forretningsfører, Jørgen Omme Mogensen med hustru, med på en 10 dage lang ferietur til Thailand.

Godkendt i bestyrelsen

Redegørelsen fra SAB-direktør Jørgen Berg Jensen til kommunen kaster ikke lys over mistanken om en sammenhæng mellem regningen og Thailand-rejsen, som arkitektfirmaet skal have betalt. Firmaet var på det tidspunkt økonomisk skrantende og gik kort tid efter konkurs.

Redegørelsen dokumenterer derimod, at den store regning dengang var oppe at vende i SAB's bestyrelse - og at bestyrelsen godkendte den på et møde 19. september 1995.

Ifølge bestyrelsesprotokollen fra dengang var regningen på 312.500 kroner for "bygherrebistand i forbindelse med ikke realiserede projekter".

Halvdelen af regningen var ifølge bestyrelsesprotokollen for følgende ikke realiserede projekter:"Wiggers Park IV, Dronningemaen og Sundgården".

Denne halvdel - en udgift på 156.250 kroner - kom med i SAB's regnskab for samme år.

Den anden halvdel var for følgende ikke realiserede projekter:"Frøavlen, Sct. Jørgensvej og Linkenkærsvej".

Denne halvdel kom først med som en udgift i regnskabet året efter - 1996.

En nærmere forklaring på, hvorfor regningen fra september 1995 er blevet delt på to forskellige årsregnskaber giver redegørelsen ikke. SAB er ikke længere i besiddelse af bogføringsbilag fra de to år, oplyser Jørgen Berg Jensen.

Boligforeningen er kun pligtig til at opbevare bilag fem år tilbage i tiden.

Først fem år senere blev et projekt realiseret i Frøavlen. De andre projekter er der aldrig blevet noget af.

Ingen dokumentation

Men hvad værre er:Den nuværende SAB-ledelses jagt i foreningens arkiver har ikke givet noget resultat. Det har ikke været muligt at finde noget, der kan dokumentere, at arkitektfirmaet faktisk har lavet noget arbejde med de projekter, der er nævnt i regningen.

SAB-direktør Jørgen Berg Jensen formulerer det således i redegørelsen til kommunen:

"Der er ikke p.t. fundet prospektmateriale på arkivet vedrørende ovenstående ikke realiserede projekter".

Andre rejser

Kommunen har også ønsket oplyst, om de tidligere SAB-ledere har været på andre rejser - betalt af leverandører til foreningen. Det fremgår af Jørgen Berg Jensens redegørelse, hvori han skriver:

"Sluttelig skal jeg bemærke, at jeg personligt ikke er vidende om andre konkrete rejseaktiviteter af lignende karakter for den tidligere ledelse."

Det var fredag ikke muligt at træffe Svendborgs vice-stadsdirektør Kjeld Jakobsen. Det er Kjeld Jakobsen, der på kommunens vegne har pålagt SAB at redegøre for sagen efter Stiftstidendes afsløring af rejsen og den store arkitekt-regning.

Mere mystik om SAB-regning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce