Tandemklubben Sydfyn, som tilbyder cykelture til blinde og svagtseende, mangler medlemmer

Det kører, men det bliver det ikke nødvendigvis ved med for Tandemklubben Sydfyn.

Det fortæller klubbens kasserer, Egon Hansen, onsdag aften.

- Vi er kun 16 medlemmer tilbage, og vi har tidligere været dobbelt så mange, fortæller han.

En traditionel cykelklub er der ikke tale om.

De seende får betegnelsen "piloter", mens de blinde og svagtseende kaldes for "bagsmækkere", og fidusen er så, at piloterne tager sig af styret, mens bagsmækkerne skal træde i pedalerne og række armen ud, når der skal drejes.

Poul Larsen er bagsmækker og glad for klubben, som han har været medlem af i otte år.

Da han kun har fem procent af synet tilbage, er det ikke meget, han får set på de ugentlige ture.

- Men jeg får altid piloten til at fortælle om de dyr, vi kommer forbi, fortæller Poul Larsen, hvis fortid som automekaniker ikke fornægter sig.

- Når der kommer en bil, spørger jeg altid, hvad det er for et mærke. Klubben er meget værdifuld for mig, siger Poul Larsen, som derfor nødigt vil undvære turene.

Men det kan han godt ende med at komme til, for ikke bare har klubben få medlemmer - gennemsnitsalderen er også høj.

Så nyt blod er velkomment.

- Vi mangler det hele, både piloter og bagskubbere. Så bare kom, lyder opfordringen fra Egon Hansen før dagens tur - som går til Holmdruphuse.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.